Maloletni učenik M.T. (17) uhapšen je u sredu zbog sumnje da je počinio krivično delo ubistvo u pokušaju. On je nožem, ranio P.Ž. (18) iz Bara. Obojica su učenici Srednje stručne škole.

Novosti saznaju da je P. Ž. operisan u Opštoj bolnici Bar i, prema rečima lekara, nalazi se van životne opasnosti.

- Oporavlja se na odeljenju Intenzivne nege Opšte bolnice u Baru, rečeno je novinarima u Opštoj bolnici Bar.

PROČITAJTE JOŠ - Određen pritvor policajcu osumnjičenom za nasilje u porodici, on se branio da je njegova žena najbolja i da je voli

Policija je uhapsila M.T. iz Nikšića koji pohađa Srednju školu u Baru, a smešten je u Domu učenika

- Prilikom fizičkog obračuna u blizini jedne srednje škole u Baru došlo je do upotrebe hladnog oružja - noža, kojom prilikom je, kako se sumnja, M.T. zadao ubodnu ranu P.Ž. u predelu stomaka. Oštećeni je transportovan u Opštu bolnicu u Baru gde mu je ukazana lekarska pomoć, navodi se u zvaničnom saopštenju Uprave policije.

O događaju je obavešten Viši državni tužilac u Podgorici koji se izjasnio da se lice M.T. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u pokušaju, te je ovlastila Osnovnog državnog tužioca u Baru da izvrši uviđaj.

Okolnosti pod kojima je došlo do ovog događaja utvrdiće istraga.

Novosti saznaju da je ranjeni P.Ž. odličan učenik. Nezvanično saznajemo da je M.T. imao incidentne situacije u Nikšiću.

- Iz potpuno mirnog dana, dogodilo se nešto što niko nije mogao ni da nasluti. Šta je motiv ne znam, ali smo svi u šoku. Kad sam došao ispred škole video sam da plaču deca, plaču koleginice. Šok za sve, kazao je jedan od profesora u toj školi.


Foto: srednjastrucna-bar.me

Šta je motivisalo Nikšićanina da zabode nož u stomak školskom drugu za sada se samo nagađa.

- Bili smo ispred škole. Mislili smo prvobitno da ga je udario pesnicom u trbuh. Kad je naš drug pao, videli smo krv, nastala je vriska, ispričao je jedan učenik.

Ranjavanju je prethodio verbalni obračun dvojice učenika dan ranije koji se okončao gurkanjem.

Prema našim saznanjima u policiji, Nikšićanin je tokom saslušanja policiji kazao da je morao da se brani. Policija će Nikšićanina u zakonskom roku privesti nadležnom tužiocu u Podgorici koji će odlučiti o određivanju tužilaškog zadržavanja