Nikola Bogojević, uhapšen je zbog sumnje da je 26.septembra u večernjim satima ispalio smrtonosni hitac u 33.godišnjeg Podgoričanina Branka Vučkovića. To je zvanično saopšteno je konferenciji koju je povodom rasvetljavanja ovog zločina održana u Upravi policije. Načelnik podgoričke policije Milovan Pavićević, novinarima je saopštio da ne postoje podaci da je osumnjičeni imao saučesnike i dodao da je tokom istrage utvrđeno da je kobne noći osumNjičeni čekao u zasedi najmanje sat.

Pročitajte još - PUCNjAVA U PODGORICI: Ubijen Vučković

- Tokom istrage utvrđeno je da je osumnjičeni poznavajući navike i sklonosti oštećenog najmanje sat vremena čekao oštećenog u Ulici Oktobarske revolucije pripremajući se za izvršenje krivičnog dela. Kada je uočio oštećenog prilikom parkiranja svog motocikla, prišao mu je s leđa i u njega ispalio smrtonosni hitac. Prilikom dolaska na lice mesta, izvršenja i bekstva nakon izvršenog krivičnog dela, izvršilac je nosio tamnu garderobu i kačket na glavi planirajući da tako ostane neotkriven - kazao je Pavićević.

Policija je ipak, na osnovu, objašnja prvi čovek podgoričke policije, operativnih podataka visokog stepena pouzdanosti usmerila svoje kapacitete u cilju prikupljanja materijalnih dokaza. I to im se isplatilo. Pored veće količine droge i oružja, tokom pretresa pronašli su i garderobu koju je kritične noći nosio ubica. Pavićević otkriva i pozadinu zločina.

- Pozadina samog ubistva su svakako kriminalne aktivnosti i izvršioca i oštećenog a u odnosu na sam motiv ubistva ostavljam da se to konkretizuje u samom toku postupka. U delu same pozadine ovog dela svakako je važno istaći zbog sveukupne javnosti, da je pretresom stana koji koristi oštećeni pronađeno 120 grama opojne droge heroin, oko 300 grama smeše sa tragovima opojne droge heroin i vaga za precizno mjerenje. Pretresima kod osumnjičenog lica osim oružja i drugih predmeta krivičnog dela takođe su pronađeni i narkotici koji su i u jednom i u drugom slučaju bili namenjeni uličnoj distribuciji - kazao je Pavićević.

Dodaje da je osumnjičeni, kao što je to bio i ubijeni Vučković bezbednosno interesantan policiji s aspekta različitih vidova kriminaliteta.