PROTEST ZBOG HAPŠENjA: Milačić još uvek u pritvoru

I. D. S.

19. 09. 2019. u 12:55

ПРОТЕСТ ЗБОГ ХАПШЕЊА: Милачић још увек у притвору

Okupljeni ispred zgrade Uprave policije Foto: I. D. S.

Opozicioni poslanici i građani se od juče nalaze u zgradi Uprave policije, a ne teret im se stavlja kršenje javnog reda i mira

Nekoliko desetina pristalica Prave Crne Gore, opozicionih poslanika i građana okupili su se jutros ispred zgrade Uprave policije kako bi izrazili protest zbog, kako kažu, sramnog hapšenja predsednika PCG, Marka Milačića, generalnog sekretara te partije Vladislava Dajkovića i člana partije Dragoja Vlahovića.


Pročitajte još: NASTAVLjA SE PROGON OPOZICIJE U CRNOJ GORI: Milačić ponovo uhapšen (FOTO)


Oni se od juče nalaze u zgradi Uprave policije, a ne teret im se stavlja kršenje javnog reda i mira.

Prema rečima Milačićeve supruge, koja je i njegov pravni zastupnik, Žane Praščević Milačić, pravna praksa ne poznaje slučaj da je neko zbog takvog prekršaja zadržan u pritvoru 24 sata, već se optuženi uglavnom puštaju odmah na slobodu i naknadno zovu na saslušanje.


Pročitajte još: LELE NAMA CRNOGORSKO PRAVOSUĐE: Marko Milačić uhapšen na krovu vozila (FOTO+VIDEO)


Ona očekuje da Milačić uskoro bude priveden na saslušanje kod tužioca, nakon čega će se znati da li će on biti pušten ili će mu biti određen pritvor.

Lider Prave Crne Gore i članovi te partije uhapšeni su juče oko podneva u centru Podgorice kada je policija zaustavila njegovo vozilo u kojem su se nalazili rekviziti, kovčeg i parole, za performans ispred zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore.

Hapšenje su osudili iz više opozicionih partija među kojima su Demokratski front, Radnička partija i Demokratska Crna Gora.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Гојко

19.09.2019. 14:12

Karakteristika diktature u CG je stavljanje političkih protivnika,žestokih kritičara trodecenijskog korupcionaškog grotla i sedišta kokainske mafije na Balkanu,u pržun po kratkom postupku.Najzanimljivije kad se takvi likovi preimenuju u prefiks vladajuće partije Demokratska / Partija Socijalista /.Albanski teroristi su pobunu počeli kao lenjinisti-marksisti dok im CIA nije rekla da to uviju u demokratske prefikse....

Blagoje Jovovic

19.09.2019. 14:28

Hoćemo momental odgovor države Srbije koja je dužna da zaštiti svoj narod u Crnoj Gori od monstruoznog milovog DPS,koji na najstrašnije načine teroriše većinsko Srpško stanovništvo u Crnoj Gori.Sve članove monstruoznog DPS,kao i članove njihovih porodica,treba hapsiti čim kroče na teritoriju Republike Srbije,a imovinu koju poseduju u Srbiji treba trajno oduzimati.