Milačić uhapšen drugi put

I. D. S. - M. S.

19. 09. 2019. u 10:04

Милачић ухапшен други пут

Akcija policije u Podgorici Foto Fejsbuk

Prvi čovek Prave Crne Gore priveden, pušten, pa opet lišen slobode. Lisice na ruke posle pet sekundi na slobodi

NASTAVLjA se progon opozicije u Crnoj Gori. Lider Prave Crne Gore Marko Milačić uhapšen je po drugi put, u četvrtak nepun sat iza ponoći, odmah po izlasku iz sudnice Prekršajnog suda, po naredbi nadležnog tužioca, a po krivičnoj prijavi zbog krivičnog dela nepostupanje po naredbi za udaljenje, iz člana 379 Krivičnog zakonika Crne Gore.

Policija je sa njim ponovo uhapsila i sekretara Prave Crne Gore Vladislava Dajkovića i člana Prave Crne Gore Dragoja Vlahovića, takođe po krivičnoj prijavi za isto krivično delo.

- Oni su lišeni slobode odmah po završetku suđenja u Prekršajnom sudu, gde su prethodno saslušavani pet sati - saopšteno je u četvrtak iz Prave Crne Gore. - Celog dana držani su u Upravi policije zbog prekršajnog dela da bi im po naredbi sa vrha kriminalne piramide lisice na ruke stavili u ponoć, a onda, posle pet sekundi slobode, zbog nepostojećeg krivičnog dela ih ponovo hapse.

Nekoliko desetina pristalica Prave Crne Gore, opozicionih poslanika i građana okupilo se u četvrtak ujutru ispred zgrade Uprave policije kako bi izrazili protest zbog, kako kažu, sramnog hapšenja predsednika PCG Marka Milačića, generalnog sekretara te partije, kao i Vladislava Dajkovića i člana partije Dragoja Vlahovića.


PROČITAJTE I: LELE NAMA CRNOGORSKO PRAVOSUĐE: Marko Milačić uhapšen na krovu vozila (FOTO+VIDEO)

Oni se od četvrtka nalaze u zgradi Uprave policije, a ne teret im se stavlja kršenje javnog reda i mira.

Prema rečima Milačićeve supruge, koja je i njegov pravni zastupnik, Žane Praščević Milačić, pravna praksa ne poznaje slučaj da je neko zbog takvog prekršaja zadržan u pritvoru 24 sata, već se optuženi uglavnom puštaju odmah na slobodu i naknadno zovu na saslušanje.

- Njihovo lišavanje slobode je nezakonito i bez ikakvog pravnog utemeljenja - kazala je Milačićeva, dok se još uvek čekalo da lider PCG bude priveden na saslušanje kod tužioca, nakon čega se odlučilo o daljem postupanju.

Milačić i članovi njegove partije uhapšeni su u ponedeljak oko podneva u centru Podgorice kada je policija zaustavila njegovo vozilo u kojem su se nalazili rekviziti, kovčeg i parole, za performans ispred zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore. Iz Prave Crne Gore su rekli da im policija nije dozvolila da iz vozila iznesu rekvizite navodeći da su "u toku službene radnje".

Okupljeni ispred zgrade Uprave policije

OSUDE I APELI

HAPŠENjE su osudili iz više opozicionih partija među kojima su Demokratski front, Radnička partija i Demokratska Crna Gora. Prava Crne Gore pozvala je javnost, medije, ambasade i organizacije u Crnoj Gori kao i van nje da "stanu u odbranu osnovnog ljudskog prava i prava na slobodu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Лазар

19.09.2019. 11:09

Милачићу, свака част, тако се бори за Црну Гору. Велика подршка за тебе. Ово је будући председник Црне Горе! Само стрпљиво...

Patriota

19.09.2019. 12:13

Ovo je sramota sta se radi Srpskom narodu u sve Crnjoj Gori! Docice vam kraj jednog dana milogorci!

Surovo realan

19.09.2019. 16:16

Cega se vise plasi taj ponosni narod? Nisu svi potkupljeni i zatrovani sa idolopoklonstvom Milu i sacici evra. Sto prije se podignu,smjene vlast i vrate oteti novac bice lakse da se manje stide jednog vremena u kojem su ucestvovali. Sve se zna i bolje je sto prije da se ljudi osvjeste jer poslije pokoljenja nece imati srece.