ЛЕЛЕ НАМА ЦРНОГОРСКО ПРАВОСУЂЕ: Марко Милачић ухапшен на крову возила (ФОТО+ВИДЕО)

В. К. - С. Ђ.

18. 09. 2019. у 11:49

ЛЕЛЕ НАМА ЦРНОГОРСКО ПРАВОСУЂЕ: Марко Милачић ухапшен на крову возила (ФОТО+ВИДЕО)

Фото: В. К.

Лидер Праве Црне Горе Марко Милачић приведен у Подгорици; Десетак минута требало је тројици полицајаца да га савладају

ЛИДЕР Праве Црне Горе Марко Милачић ухапшен је око поднева у центру Подгорице после инцидента када је полиција зауставила његово возило у којем су се налазили реквизити, ковчег и пароле, за перформанс испред зграде Врховног државног тужилаштва Црне Горе.

Када је дошао "паук" да уклони његов аутомобил, Милачић се попео најпре на "паук", а после тога на кров страначког аутомобила где је одржао "посмртни говор" за врховног државног тужилоца и "умрло црногорско правосуђе", уз лелек Мића Живановића.

- Леле нама црногорско правосуђе данас па задовијек!

Полиција је покушавала да убеди Милачића да се скине са крова аутомобила, али је он то одбијао, да би потом уследила интервенција.

Десетак минута требало је тројици полицајаца да савладају "пасивни отпор" Милачића који се држао за сајлу "паука", да би тек уз примену спреј сузавца био савладан. Стављене су му "лисице" на руке да би на крају завршио у "марици".

- Нећете ме сломити. Ово није Црна Гора - узвикивао је Милачић, док су га полицајци вукли и спуштали низ возило, а окупљени народ бурно негодовао, давајући подршку Милачићу, док је на рачун челника тужилаштва више њих упутило тешке речи.

- Што не хапсите Станковића и Катнића? Ово је брука. Мафијаши на слободи, а хапсите омладину - чуло се из масе.
"Лисице" су стављене и генералном секретару Праве Црне Горе, Владиславу Дајковићу и члановима партије Дијани Дробњак и Драгоју Влаховићу.

У међувремену уследило је реаговање Праве Црне Горе у којем се наводи да су "у незаконитој и насилној акцији полиције" Марку Милачићу нанете телесне повреде у виду фрактуре палца леве шаке, хематома и огреботина у пределу руку и леђа, због чега је завршио у Ургентном центру.

Из Управе полиције саопштено је да је пет особа ухапшено због нарушавања јавног реда и мира и да су службеници Комуналне полиције спречени да раде.
Видео снимак можете да погледате ОВДЕ.

ОСУДА ИЗ ДФ

ДЕМОКРАТСКИ фронт је осудио "неосновану и прекомерну примену силе од стране полиције над политичарем Марком Милачићем", додајући да он као и свим други грађани има право да искаже протест против корупције у тужилаштву и то на начин на који сам процењује да треба.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (17)

Tutumrak

18.09.2019. 12:43

Jel "da se skine sa krova " znaci "da sidje sa krova"? Alo, novinari ... koje ste skole zavrsili?

Dragan Gavrilović

18.09.2019. 13:01

Svuda je tako samo što vi ne pišete kad se dogode i gore stvari u Srbiji a ovaj komentar verovatno kao i do sada, nećete ni smeti da objavite.

Vaske

18.09.2019. 13:10

A "DEMOKRATSKA EVROPA" dostojanstveno ćuti, gde su ljudska prava i sloboda, ah zaboravih pa ovo je Crna Gora, tu nema demokratije već 30 godina.

Ivan

18.09.2019. 13:21

Sramota neces ni ti milo doveka, sta rade nase obavestajne sluzbe zasto ne pomazu i objedinjuju srbske stranke u crnoj gori ili sluze samo sa unutrasnje potrebe prisluskivanje opozicije i ostale gluposti.

Лазарев Град

18.09.2019. 13:28

наш брат Марко из српске Црне Горе,а шта ради Србија за Србе у ЦГ?-НИШТА!!!

normalan

18.09.2019. 13:36

policija radi svoj posao tako i mora biti srbija se ne smije miješati u unutarnje stvari crne gore i glumiti nekog policajca

Nije mi jasno

18.09.2019. 16:10

@normalan - A kako se to Srbija mesa i glumi policajca, da l’ biste mogli da nam pojasnite?

realist.

19.09.2019. 02:42

Nije samo Crnogorski pravosudje, pogledajte, sta je sve u S. Makedonije a verujem da ceo Balkan ima koruptnog. Pravosudja koje treba narod iskoreniti milom ili silom jer ovakvi pljackasi su ojadili drustvo naroda na Balkanu, samo Mafijasi na vlast Koji cerupaju narod Koji je skroz Osiromasio.