Ko je Miraševa rajska ptica (FOTO)

V. Kadić

utorak, 16. 07. 2019. u 11:05

Ко је Мирашева рајска птица (ФОТО)

Foto Arhiva Novosti Miraš Dedeić i Žorž Bulatović

"Novosti" došle do identiteta čoveka koji je fotografisan sa raspopom na livadi. Veliki je pristalica politike koju vodi aktuelna vlast u Crnoj Gori

ĐETIĆ sa neobičnim stilom odevanja koji pozira sa raspopom Mirašem Dedeićem na jednoj livadi zove se Georges (Žorž) Bulatović (67). Postao je zaštitni znak samozvanog poglavara kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve, njegova Rajska Ptica, Spiner ili Džingis Kan kako ga zovu "saborci" u Crnoj Gori i u Švajcarskoj, gde živi u kantonu Glarus.

Pročitajte još:Miraš hvali Đukanovića, narod podeljen

Ponaša se kao umetnik, iako to nije, već kako se priča penzionisani monter ili mašinista, čak je i krojač, a po potrebi i Mirašev telohranitelj, njegova "desna ruka".

Uvek kada zatreba, poput zmaja, preleti švajcarske Alpe i spusti se podno Lovćena da širi "svoju misiju". Gazi sedmu deceniju života i, kako su nam rekli njegovi poznavaoci, poginuće, ako zatreba za Crnu Goru, ali "ne srpsku".


Pročitajte još: MILO MIRAŠU OTVARA VRATA: Najavio „obnovu“ tzv. CPC i uklanjanje crkve na Rumiji i krstionce na Miholjskoj prevlaci

Veliki je pristalica politike koju aktuelna vlast vodi i nada se da će se ostvariti naum da crkve i manastiri u njegovom Montenegru postanu "crnogorski".

Kada se narod sabrao sa sveštenstvom Mitropolije crnogorsko-primorske da brani krstionicu na Miholjskoj prevlaci nezadovoljno je reagovao Žorž:

- Država opet kapitulira pred šačicom ekstremista. Nema sreće dok predsednik Milo opet ne uzme stvar u svoje ruke, kao u maju 2006. godine. Džaba se radujete posrbice, nikad više 1918!


Foto Twitter Südostschweiz‏@suedostschweiz
Pokušali smo da kontaktiramo nekog iz Miraševog okruženja da nam nešto više kaže o Žoržu, ali smo odbijeni.

- 'Oćete li to opet da širite velikosrpsku propagandu? E neće moći. E viva Montenegro - poručili su "ljuti" Crnogorci.

Facebook


KNjIGA O BOJAMA

GEORGES Bulatović je rođen u Đakovici 5. avgusta 1952. godine. Sa Kosova i Metohije život ga je odveo preko Crne Gore do Švajcarske. Veliki trag na njega ostavila je knjiga o uticaju boja na život, pa otud i ljubav prema šarolikom odevanju. U Glarusu šije za Švajcarce i lepo zarađuje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (32)

Никола

16.07.2019. 13:02

Још само да наговори Мираша како би му боље стајала зелена брада, па да их ђаво види.

Шатор

16.07.2019. 14:13

То је Мирашева ђевојка, само их срамота да кажу. А могли би да се поносе, само оду на параду. Иначе, права слика и прилика Црногорца. Како изгледају, таква им и душа- болесно!

Andro

16.07.2019. 17:09

@Шатор - Tacno to mi je đevojka!! Vidjeli su kako se maze, spavaju zajedno, cvjeta ljubav. Mene je sramota od ova dva idiota- idiotkinje. Zasto ovo policija ne uhapsi. Ovo je za bolnicu. Fuj tvorovi smrdljivi .pi,.pi, pi

Milos Moskovljevic

16.07.2019. 17:14

Krojacki zanat izgleda da je izucio u Bocuani. Brada mu je crvena (Crveni Hrvat?) ili zelena (Zelenas?). Pitam se koje boje mu je kosa, ako je ima.