GALIJAŠEVIĆ O ISLAMISTIMA: Pričamo o dve puške, a oni imaju haubice

Tanjug

26. 04. 2019. u 16:50

Cilj bošnjačke politike u BiH je stvoriti islamsku državu u kojoj ne bi bilo mesta za druge i drugačije, poručio je stručnjak za terorizam Dževad Galijašević

ГАЛИЈАШЕВИЋ О ИСЛАМИСТИМА: Причамо о две пушке, а они имају хаубице

Stručnjak za terorizam Dževad Galijašević Foto A. Stanković

SARAJEVO - Cilj bošnjačke politike u BiH je stvoriti islamsku državu u kojoj ne bi bilo mesta za druge i drugačije, poručio je stručnjak za terorizam Dževad Galijašević.

Gostujući u emisiji TV Nasa “Dobar, loš, zao”, Galijašević je o tzv. špijunskoj aferi vrbovanja selefija i navodima da im je Hrvatska prosleđivala oružje, istakao da ta priča ne drži vodu iz nekoliko razloga.

“Zašto ćete vehabijama davati dve puške kad oni imaju haubice i prsluke bombaša samoubica. Oni imaju eksplozive koje postavljaju u policijskim stanicama, idu noću pa pucaju ili pred kladionicom dočekaju vojnike pa pucaje iz automatske puške", rekao je Galijašević.


Podsetio je na, kako je rekao, kukavičko ubistvo policajca Đurića u Zvorniku i na ubistvo porodice Anđelić na verski praznik. “I sad kao Hrvatska ovako dobro opremljenoj organizaciji treba da obezbeđuje neke dve puške”, kazao je Galijašević.

Ukazao je da je selefijska struktura dala 320 boraca za sirijsko ratište, ID i Al-Kaidu, uspostavila je stotinu vehabijskih naselja, ima 22 paralelna džemata u BiH i ima na hiljade nevladinih organizacija preko kojih peru novac.

Imaju, ističe, podršku tri velike obaveštajne zajednice, a to su Turska, Saudijska Arabija i Iran. “I vi onda napadnete komšije, napadnete najvećeg prijatelja Bosne i Hercegovine. Kako ćemo u Evrope bez Hrvatske?”, zapitao je Galijašević.

Tvrdi i da je 2001. godine Bosna i Hercegovina sa svojom islamističkom i terorističkom mrežom bila uključena u napadu na američke kule u Njujorku.

“Ne samo dva pilota nego i glavni organizator kojemu se i danas sudi u Guantanamu Khalid Šeik Muhamad imali su državljanstvo BiH, ali i ne samo to. Oni su itekako učestvovali u kreiranju islamističkih procesa u našoj zemlji, u usmeravanju mladih Bošnjaka u pravcu političkog i radikalnog Islama”, istakao je Galijašević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Sandzak

26.04.2019. 17:08

Hahhaha jak placeni strucnjak.Ti prijatelju pricas o naucnoj fantastici,gori si od Sarape

vili

26.04.2019. 18:21

@Sandzak - .Prije toga bi trebao izvaditi ljekarko uvjerenje.Sanjdak ,to je bio samo sarkazam.

vili

26.04.2019. 17:49

Mislim da bi se ovaj srtucnjak trbao pozabaviti teroristima u Sandjaku.Prije toga bi trebao izvaditi ljekarko uvjerenje.

Marko

17.05.2019. 00:57

Sta je Muslimani, sta se bunite, pa Galijasevic je vas, borio se u redovima Armije BiH protiv Republike Srpske i sada otkad vam prezentuje realnost vasih sunarodnika, boilje receno vasi ratni zlocinaca, a to je da su zeleli islamisticku drzavu u BiH silom i zeleli su da nametnu serijatski zakoni Srbima i Hrvatima, odjednom taj isti Galijasevic je lud, bolestan i nikakav strucnjak ? Kad tad resice se problem Raske Oblast, pa ce te vi Muslimani uzivati sva prava ali u Tursku ili po zelji bilo gde.