Tunbergova: Pitanje klime JEDNAKO HITNO kao pandemija

Tanjug

subota, 20. 06. 2020. u 23:20

Тунбергова: Питање климе ЈЕДНАКО ХИТНО као пандемија

AP Photo

Pitanje klimatskih promena jednako je hitno kao i pitanje pandemije korona virusa, izjavila švedska aktivistkinja za borbu protiv klimatskih promena Greta Tunberg
Pitanje klimatskih promena jednako je hitno kao i pitanje pandemije korona virusa, izjavila je švedska aktivistkinja za borbu protiv klimatskih promena Greta Tunberg.


To znači da svet rešavanju problema klimatskih promena treba da pristupi snagom koju taj problem iziskuje, rekla je Tunbergova u intervjuu za BBC, dodajući da ne misli da će bilo kakav "zeleni" plan oporavka od posledica pandemije biti dovoljan za rešavanje postojeće krize.


Svet prolazi kroz kritičnu društvenu prekretnicu u pogledu pitanja kao štu su klimatske promene i rasizam protiv crnaca, rekla je takođe Tunbergova.


Pročitajte još: Greta Tunberg predložena za Nobelovu nagradu


"Ljudi počinju da shvataju da ne možemo dalje da okrećemo glavu od tih stvari i da te nepravde guramo pod tepih", dodala je ona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Лика Вуковић

21.06.2020. 05:38

Иди, дете, да се образује, школује, стекнеш животног и радног искуства, радиш на духовности, својој надградњи, па онда брини о светским проблемима.