Hrvatica ostavila bebu od sedam meseci na ulici u Rimu i ušla u voz: Pored nje mleko i flašica (VIDEO)

Novosti Online

petak, 28. 02. 2020. u 23:16

Хрватица оставила бебу од седам месеци на улици у Риму и ушла у воз: Поред ње млеко и флашица (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Jutujub

Hrvatska državljanka (25), rođena u Milanu i stanovnica Italije, napustila je na ulici u kolicima, nedaleko od rimske železničke stanice Termini
Hrvatska državljanka (25), rođena u Milanu i stanovnica Italije, napustila je na ulici u kolicima, nedaleko od rimske železničke stanice Termini, svoje 7-mesečno muško dete, pa se sa 5-godišnjom ćerkom popela na voz iz Rima za Minhen. Nije poznato da li je htela da ode u Nemačku ili da ostane negde u Italiji, piše Jutarnji list.

Žena je u kolicima ostavila mleko i flašicu, pakovanje pelena i ćebe u koju je dete bilo ušuškano. Može se pretpostaviti ili da je donela odluku naglo i neplanirano, ili da je htela da se pobrine da dete ne strada, ostavivši ga na veoma prometnom mestu i osigurano od gladi i hladnoće dok ga neko ne uoči. I zaista, pronalazak deteta je policiji odmah prijavio neko od prolaznika. Dečak je prenesen u crkvenu pedijatrijsku bolnicu u Rimu.

Policajci su uspeli da utvrde identitet majke. Ona je identifikovana i po snimcima nadzornih kamera više prodavnica u ulici gde je ostavila kolica i po otiscima prstiju na ručki kolica. Policija je ustanovila da je poslednja majčina adresa bila sigurna kuća u Rimu, gde su policajcima rekli i broj njenog mobilnog telefona.

Iz Rima su joj telefonirali, prenose italijanski policajci, ona je rekla da će se vratiti, ali joj nisu poverovali. Umesto toga, nedugo zatim ju je železnička policija pronašla u vozu, pa je sišla u Bolonji, gde je ćerka data na staranje socijalnim službama, dok je Hrvatica pritvorena.

U Italiji je napuštanje maloletne osobe krivično delo. O sudbini ćerke odlučiće sud za maloletnike u Bolonji.
Istražitelji veruju da je u pitanju nedelo iz pukog očaja. Majka, stalno nastanjena u Rimu, udaljila se s decom iz sigurne kuće. Zasad nisu dostupni drugi podaci o majci, o razlozima njenog čina, o porodičnoj i radnoj situaciji, a ni o etničkoj pripadnosti hrvatske državljanke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

petar

29.02.2020. 00:04

Ova rijec "hrvatica" ne znaci nista ,jer ovo sto su danasnje majke spremne da urade za svoju djecu ,mogli su samo u Jasenovcu .Nemoj sve da se vrijedate ,jer nisu sve majke iste.

Три пута сам прочитао коментар

29.02.2020. 10:44

@petar - али нисам успео да разумем шта сте хтели да кажете.

драгана

29.02.2020. 18:13

@petar - U čemu je problem reći koje je nacionalnosti neko?Zbog čega je to odjednom uvredljivo?Ko se to vređa ako se kaže šta je neko po nacionalnosti?Isto je kao kada bi se neko uvredio da ga neko nazove imenom i prezimenom.

S M

01.03.2020. 19:07

@petar - ...  vi se prvi vredjate kad napisu srbin ili srpkinja, ali posto je sad hrvatica onda kao sta je strasno. Napisano je hrvatica cisto za se zna, posto je beba u italiji napistena Pa da se ne bi mislilo da je italijanka, vec hrvatica koja zivi u italiji. Da je to uradila italijanka pisalo bi italijanka. I nije rec ovde o nacionalnosti zene koja je ostavila dete, vec o cinu koji je uradila( napustila dete).