Igor Krstović, čovek koji slovi za saradnika škaljarskog klana, danas je napustio bolnicu u Hanoveru, gde se nedeljama oporavljao o prostrelnih rana koje je zadobio u pucnjavi koja se odigrala krajem januara u Zeti.

Krstović je helikopterom prebačen do aerodroma, a odatle je avionom odleteo, prema nezvaničnim informacijama, u bolnicu u Turskoj.

Krstović je zajedno sa suprugom bio prinuđen da napusti Nemačku, u koju, po svemu sudeći, neće smeti da uđe narednih pet godina. Bračni par je, prema nezvaničnim informacijama, napustio državu bez policijske pratnje.

Pročitajte još: Ranjenog Krstovića ČUVAJU SPECIJALCI, u tajnosti prebačen u Hanover: Crnogorski mafijaš podigao Nemce na noge


- Ovo je dobra vest, i za građane Hanovera i za sve pacijente koji se leče u bolnici gde je I. K. bio smešten. Takođe, ovo je dobra vest i za policajce koji su ga danonoćno čuvali - rekao je ministar unutrašnjih poslova Donje Saksonije Boris Pistorius.

Inače, Krstoviću je juče saopšteno da mora odmah da napusti bolnicu u Hanoveru, ali i Nemačku. Nemački mediji objavili su da je naredba za proterivanje crnogorskog državljanina postala nužna, jer Krstovićev boravak na Medicinskom univerzitetu u Hanoveru predstavlja pretnju javnoj bezbednosti.

Njemu je bilo zaprećeno deportacijom ukoliko sam ne napusti državu.

Podsetimo, Krstović je upucan krajem januara u Zeti, u naselju Balijače, dok je džipom “mercedes” prilazio porodičnoj kući. U njegov automobil ispaljeno je više od 20 hitaca iz automatske puške, a prema nezvaničnim informacijama - sedam je završilo u njegovom telu.

Nakon pucnjave operisan je u Kliničkom centru, a nakon toga je 7. februara, tajno transportovan u Hanover, gde su ga u bolnici čuvale jake policijske snage.

ZAPALjENO VOZILO KORIŠĆENO U NAPADU

Crnogorska policije je, samo sat nakon što je tridesetpetogodišnjak pogođen mecima iz vatrenog oružja, na Kakarickoj gori pronašli zapaljeni “golf”, za koji se pretpostavlja da je korišćen u napadu.

Prema nezvaničnim informacijama, pronađena je i automatska puška “M70” iz koje je pucano na Krstovića.

Nakon napada, Vijestima je nezvanično rečeno da policijski inspektori tragaju za džipom "nisan x trail", zbog pretpostavke da su u njemu bile osobe koje su pomagale napadačima što su iz ‘golfa’ pucali na tridesetpetogodišnjaka.

Krstović je na putu prema kući morao da uspori automobil zbog pružnog prelaza što su iskoristili napadači i otvorili vatru. Bio je sam u automobilu u vreme kada je napadnut stotinak metara od kuće.

Pre dve godine, policajci su od njega privremeno oduzeli dva skupocena automobila - “BMW” i “mini moris”, 182.450 evra, mačetu, kupoprodajne ugovore, kriptovane telefone...

Iz Uprave policije tada su saopštili da je Krstović bezbednosno interesantna osoba i da je njegova kuća pretresena u nastavku borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa.

Zbog sumnje da je pomagao u napadu, policija je pre nekoliko dana uhapsila Dragišu Bulatovića iz Podgorice.

(telegraf.rs)