Ranjenog Krstovića ČUVAJU SPECIJALCI, u tajnosti prebačen u Hanover: Crnogorski mafijaš podigao Nemce na noge

Z. U.

utorak, 18. 02. 2020. u 22:03

Рањеног Крстовића ЧУВАЈУ СПЕЦИЈАЛЦИ, у тајности пребачен у Хановер: Црногорски мафијаш подигао Немце на ноге

SPECIJALCI Bolnica pod policijskom blokadom

Policija U Hanoveru ogorčena zbog obezbeđenja Krstovića u bolnici. Pobunili se zbog načina na koji se troši novac građana.

POLICIJA u Nemačkoj se pobunila proteklih dana zbog, kako su naveli, mafijaša iz Crne Gore. Teško ranjeni Igor Krstović (35) iz Podgorice prošle nedelje je privatnim avionom prebačen na dalje lečenje u Medicinski centar u Hanoveru, što je tamošnju policiju podiglo na noge. Prilazi bolnici su blokirani, a na spratu gde je Krstović patroliraju specijalci naoružani dugim i kratkim cevima.

Ipak, ovako trošenje resursa, kako prenose hanoverski mediji, zasmetalo je građanima.

- Ne može da se dogodi da u bolnicu bude primljen pacijent koji dobro zarađuje, a da poreski obveznik za to mora dodatno da plati - izjavio je Matijas Karš, predsednik Saveza sindikata pripadnika kriminalističke policije Donje Saksonije za list "Hanoveriše algemajne". - Zahtevamo da bolnica u Hanoveru snosi najveći deo troškova za obezbeđenje ovog pacijenta. Pored toga, policajci koji su svakodnevno angažovani na obezbeđenju bolnice nedostaju na nekim drugim mestima.

Ovaj nemački list navodi da policija Hanovera ne samo što brine o bezbednosti ovog Crnogorca, već "izigrava" telohranitelja i njegovoj supruzi Suzani i javno postavlja pitanje koliki su troškovi tih dodatnih mera obezbeđenja za ove dve osobe. Povodom smeštanja Krstovića u tamošnju bolnicu, penzionisani policajci pitaju i da li je uprava Medicinskog fakulteta obaveštena o njegovom bogatom kriminalnom dosijeu.


Pročitajte i: U pucnjavi nadomak Podgorice teško ranjen Igor Krstović: Lekari mu se bore za život, a pre deset godina ubijen njegov rođeni bratReagovalo je i nemačko Udruženje poreskih obveznika. Oni traže da "pacijent sam plati to obezbeđenje, ili da klinika snosi troškove ovog pacijenta". Stručnjak za krivično pravo Klemens Anger za "Bild" je izjavio da "ako klinika u Hanoveru prihvati novac od pacijenta do kojeg se došlo kriminalnim aktivnostima, onda ona može da bude osumnjičena da učestvuje u pranju novca."

Smeštanje Krstovića u Medicinski centar u Hanoveru izazvalo je revolt i tamošnjeg stanovništva, jer je, kako navode, bolnica gotovo blokirana. On je prebačen prošle nedelje, a teško je ranjen, podsećaju nemački mediji, u sačekuši, koja je za njega pripremljena u podgoričkom naselju Baljače 28. januara ove godine. Na njega i "mercedes" u kojem je bio, ispaljeno je nekoliko rafala, a meci su ga pogodili u grudi, stomak i butinu.BLIZAK "ŠKALjARCIMA"

MEDIJI u Crnoj Gori za Krstovića navode da je on vođa, takozvane zagoričke grupe i da je blizak "škaljarskom klanu". Nemački portal "Bild" navodi i da pripadnici "škaljaraca" žive uglavnom u Minhenu i Hanoveru. Oni podsećaju i da je ovaj kotorski klan u krvavom ratu sa "kavčanima" i da je do sada na obe strane ubijeno četrdesetak ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije