SRPKINjA J.J. udata za Indijca, pod nadzorom je lekara u indijskom mestu Goa, zbog sumnje da je suprug, možda oboleo od koronavirusa, nezvanično saznaju “Novosti”.

Pročitajte još: Bračni par iz Srbije u bolnici, sumnja se da muž ima KORONA VIRUS

Njih dvoje su prosvetni radnici, koji rade u školi blizu Šangaja. Otišli su na odmor u indijsku priobalnu državu Goa, kada se supružnik J.J. koga je zabolelo grlo, veoma zabrinuo da se možda zarazio smrtonosnim virusom i sam se prijavio na ispitivanje.

Sanitet je ubrzo stigao po njih dvoje, sprovedeni su u bolnicu, uzeti su im brisevi grla, a rezultati se očekuju sutra. Trenutno su pod lekarskim nadzorom, simptoma više nema, a ako i rezultati pokažu da je sve u redu, vratiće se u hotel i nastaviti sa odmorom.

Ranije su indijski zvaničnici objavili da je muškarac sa sumnjivim simptomima državljanin Srbije, ali kako nam je potvrđeno u Ministarstvu zdravlja to nije slučaj.

- Pokazuje simptome koronavirusa, poput suvog i bolnog grla - saopštili su indijski zvaničnici. - Boravio je u kineskom gradu udaljenom oko 750 kilomatara od Vuhana i pratimo njegovo stanje. Uzeti su svi neophpodni uzorci za analizu.

Ministar zdravlja države Goa Visvadžit Rane rekao je da je bračni par stigao preko Nju Delhija do plaže Kankona na jugu ove oblasti.