Medvedev raspušta Vladu Rusije, Putin poručio da nije sve urađeno

Novosti Online

15. 01. 2020. u 14:42

Медведев распушта Владу Русије, Путин поручио да није све урађено

Putin i Medvedev / Foto Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Premijer Rusije nakon obraćanja ruskog predsednika Vladimira Putina doneo veliku odluku
Premijer Rusije Dmitrij Medvedev je nakon obraćanja ruskog predsednika Vladimira Putina saopštio da raspušta Vladu Rusije.

- Poštovani predsedniče, poštovane kolege, svi ste bili svedoci koju je poruku izneo Vladimir Putin, koji su naši prioriteti i kakve su fundamentalne izmene u Ustavu Ruske Federacije. Te izmene, kada budu usvojene, odraziće se na blanas vlasti - rekao je Medvedev.

- Mi kao Vlada dužni smo da omogućimo predsedniku naše zemlje šansu da preduzme sve mere koje su mu na raspolaganju da bi se to sprovelo u delo. S tim u vezi sam i doneo odluku o raspuštanju Vlade - dodao je.

Istovremeno, ruski predsednik je zatražio od odlazećih ministara da ispunjavaju svoje obaveze sve dok se ne formira nova Vlada.

On je dodao i da će se uskoro sastati sa svaim članom Vlade koji je od danas u ostavci.

Ujedno je i zahvalio svim članovima Vlade za zajednički rad, iako nije sve baš, kako je dodao, urađeno kako je planirano.

Putin je zahvalio vladi na zajedničkom radu, a takođe je izrazio zadovoljstvo postignutim rezultatima, prenosi agencija TASS.

- Nije sve urađeno, ali nikada ne funkcioniše u potpunosti - dodao je ruski lider.

(rs.sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Москва

15.01.2020. 17:03

Очекиван след догађаја. Медведев као изнуђено решење, представник крупног капитала и бивших олигарха још из времена Јељцина је био ту на њихову и интервенцију његовог оца. Сада када је Русија довољно ојачала и скупила снагу рекла је коначно збогом прошлости. Сада следи коначни препород Русије у духовном и економском смислу. Иза председника Путина стоје војни комплекс, армија и Православна цркава а иза Медведева крупан јеврејски капитал, банкари и бивши олигарси.

David

15.01.2020. 23:04

@Москва - Zanimljivo je da ni jedan obican komentar ne moze bez antisemitizma. Autoru poruke, koji nema dovoljno hrabrosti da se potpise, ocigledno smetaju Jevreji. To sto njegova "ojacana" Rusija i dalje ima ekonomiju zemlje treceg sveta i, recimo, smrtnost male dece vecu nego recimo Banglades, nije bitno...

Ostap

16.01.2020. 09:15

@Москва - Mnogo si osetljiv Davide. Mnogo toga jos nedostaje u Rusiji, ali ima Rusije. Da su je vodili one koje branis i kad ih niko ne napada, verovatno je ne bi je ni bilo. Ko moze bolje da cuva Rusiju od samih Rusa, Srbiju od samih Srba i Izrael od samih Jevreja? Zazirem od onih koji bi da vode ceo svet i da svima uteruju srecu i demokratiju.

Poitier

16.01.2020. 23:36

@Москва - Medvedev je Putinova marioneta kao i cijela vlada .Putin je diktator i autokrat ali Rusi sami biraju .Pozdrav Davidu sve je dobro rekao .