Al Hašimi je novi Kalif: Amerikanci ne likujete; Islamska država i zvanično imenovala novog lidera

Tanjug

31. 10. 2019. u 17:33

Ал Хашими је нови Калиф: Американци не ликујете; Исламска држава и званично именовала новог лидера

Foto EPA

Islamska država imenovala je naslednika lidera te terorističke organizacije Abu Bakra al-Bagdadija koji je proteklog vikenda ubijen u Siriji

Islamska država imenovala je naslednika lidera te terorističke organizacije Abu Bakra al-Bagdadija koji je proteklog vikenda ubijen u Siriji.

Novi lider Islamske države je Abu Ibrahim al-Hašimi, objavila je ta grupa u audio poruci na svom mediju, Fondaciji al-Furkan, prenosi AP.

Na snimku, u kojem se oplakuje Al-Bagdadi, potvrđena je i smrt njegovog bliskog saradnika i portparola Islamske države Abu hasana al Muhandžira, koji je poginuo u zajedničkoj operaciji američkih i kurdskih snaga na severu Sirije u nedelju, nekoliko sati nakon što se Al Bagdadi razneo prslukom punim eksploziva tokom racije američkih snaga u provincioji Idlib.

PROČITAJTE JOŠ - Objavljen snimak akcije u kojoj je poginuo Bagdadi: Vidi se kako specijalci opkoljavaju vođu ID (VIDEO)

Spiker, po imenu Abu Hamza al Karaši, pozvao je pristalice da se zakunu na vernost "novom kalifu" i obratio se SAD rečima: "Nemojte da likujete".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Saša

02.11.2019. 11:19

Pa šta bi imali amerikanci da likuju kad imenuju svojeg? Normalna promena kadrova.