ERDOGANOVA OFANZIVA: Sirijska opozicija uz pomoć turske vojske zauzela centar pograničnog grada

Tanjug

12. 10. 2019. u 15:37

ЕРДОГАНОВА ОФАНЗИВА: Сиријска опозиција уз помоћ турске војске заузела центар пограничног града

AP Photo

Snage sirijske opozicije su uz podršku turske vojske zauzele centar grada Ras el Ajn u Siriji
Snage sirijske opozicije su uz podršku turske vojske zauzele centar grada Ras el Ajn u Siriji, prenose mediji.

Ministarstvo odbrane Turske je saopštilo da su turska vojska i „Sirijska nacionalna armija“, koje su vodile ofanzivu na severu Sirije, preuzele kontrolu nad strateški važnim gradom Ras el Ajnd.

„Nakon uspešnih borbenih dejstava, koja se sprovode u okviru operacije 'Izvor mira' istočno od Eufrata, preuzete su pod kontrolu četvrti grada Ras el Ajn“, navedeno je u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ - NASTAVLjENE ŽESTOKE BORBE: Ubijeno 277 kurdskih boraca; Kurdi likvidirali 14 turskih vojnika i uništili 4 tenka (VIDEO)

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je 9. oktobra objavio da počinje operacija „Izvor mira“ u Siriji. Ankara je saopštila da su dejstva turske vojske usmerena protiv Radničke partije Kurdistana i terorističke organizacije DAEŠ. Operaciju Turske oštro kritikuje nekoliko susednih zemalja, kao i SAD i Evropska unija. Predsednik SAD Donald Tramp je zapretio da će „razoriti tursku ekonomiju“ ako Ankara „pređe granice dozvoljenog“ i obećao „snažan udar“ ako Turska „ne bude igrala po pravilima“.

Ministar finansija SAD Stiven Mnučin je saopštio da Tramp namerava da ovlasti njegovo resorno ministarstvo za uvođenje sankcija Ankari.


sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Dušan

12.10.2019. 19:36

A kome su opšozicija, Asadu ! Pa zašto i Rusi tolerišu ?! Pa Rusi su uz Asada ?!