TRIJUMF RUSKE TEHNOLOGIJE: Rusija se vraća proizvodnji podmornica iz vremena SSSR-a

NovostiOnline

23. 08. 2019. u 18:32

ТРИЈУМФ РУСКЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ: Русија се враћа производњи подморница из времена СССР-а

Foto Tanjug / AP

Ruske flote će dobiti najmodernije podmornice, čija proizvodnja predstavlja trijumf ruske tehnologije, izjavio je za portal „Vzgljad“ admiral Igor Kasatonov
Ruske flote će dobiti najmodernije podmornice, čija proizvodnja predstavlja trijumf ruske tehnologije, izjavio je za portal „Vzgljad“ admiral Igor Kasatonov, komentarišući pisanja medija da će Ratna mornarica Rusije naredne godine dobiti šest podmornica.

„To je sistematsko povećanje proizvodnje i trijumf ruske tehnologije. Sada se osigurava postepeni povratak tempu izgradnje vojnih brodova koji je postojao za vreme Sovjetskog saveza. To govori o visokim organizacionim sposobnostima direktora naših preduzeća“, rekao je komandant Crnomorske flote Rusije, admiral Igor Kasatonov.

PROČITAJTE JOŠ - STRUČNjAK IZ AMERIKE: Ruska mornarica će uništiti NATO snage

„Mi se sećamo da je u zemlji, u određenom periodu, građeno 215 podmornica projekta 631. Takođe, za sedam godina bilo je izgrađeno 13 strateških podmornica projekta 667“, podsetio je admiral.

Prema njegovim rečima, sistemska proizvodnja podmornica postavlja visok tempo rada za čitavu proizvodnju i taj tempo će se zadržati, jer postoji potražnja morske flote za podmornicama.

PROČITAJTE JOŠ - Britanci u strahu od ruskih nečujnih podmornica

Kasatonov je negirao reči skeptika koji smatraju da je predaja šest podmornica Ratnoj mornarici Rusije slučajnost i koji tvrde da je to diktirano pomeranjem kontrolnih rokova puštanja podmornica u rad.

„Postoje kritičari i neka oni kritikuju“, primetio je admiral.

„Sve podmornice koje se grade su vrlo različite, ali su sve one četvrta generacija, što je skladu sa najvećim standardima svetske prakse brodogradnje. Različite flote će dobiti te podmornice. To govori o tome da se svi ti pravci postepeno poklapaju i čitav svet treba da se pripremi za ogromnu prednost Rusije u tim pravcima“, zaključio je Kasatonov.


sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Миро Марковић

23.08.2019. 20:47

Војно јака Русија је гаранција за спасење окупиране Србије. Југославија је растурена када је Русија била у економском прелазном периоду. Русија је једина сила која сада може да стане испред надмене Америке као што је стала испред нацистичке Намачке током Другог светског рата. Целом свету је доста америчког државног тероризма. Све док Русија и Кина јачају постоји велика нада да ће међународни закони и мир да завладају светом.