Obrisan Jutjub kanal Dejvida Ajka zbog lažnih vesti o koroni

Tanjug

03. 05. 2020. u 23:07

Jutjub (YouTube) obrisao je sa svoje platforme zvaničan nalog Dejvida Ajka, poznatog teoretičara zavere, nakon više upozorenja da širenjem lažnih informacija u vezi sa pandemijom korona virusa krši politiku ove mreže

Обрисан Јутјуб канал Дејвида Ајка због лажних вести о корони

Depositphotos

Jutjub (YouTube) obrisao je sa svoje platforme zvaničan nalog Dejvida Ajka, poznatog teoretičara zavere, nakon više upozorenja da širenjem lažnih informacija u vezi sa pandemijom korona virusa krši politiku ove mreže.


Ipak, na ovoj plaformi mogu i dalje da se objavljuju video-snimci na kojima se Ajk nalazi, ukoliko ne krše politiku objavljivanja.


"Jutjub ima jasnu politiku o zabrani bilo kakvog sadržaja koji osporava postojanje i prenos korona virusa onako kako su ga opisali Svetska zdravstvena organizacija i Nacionalni zravstveni sistem SAD", rekla je portparolka ove plaforme za BBC.


Ona je dodala da je zbog kontinuiranog kršenja ovih smernica, obrisan Jutjub kanal Dejvida Ajka.


U trenutku kada je uklonjen, kanal je imao više od 900.000 pratilaca, a Jutjub je potvrdio Ajku da mu neće biti dozvoljeno da pokrene novi kanal.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

qpokretsrbija

04.05.2020. 07:54

Nije obrisan zbog laznih vesti vec zbog istine. Da je rekao laz, kao npr sto to vi radite onda bi bio tamo. Ali ne brinemo, zato ne mogu da obrisu London Real koji je juce strimovao sa Ajkom intervju koga je gledalo preko milion ljudi uzivo.