UZ lekare, medicinske sestre su na prvoj liniji fronta u borbi protiv virusa korona, ali spasavaju ljudske života i u mnogim drugim situacijama. Hrabre su i odvažne, a da li znate zašto su idealne za brak?

Često rade u veoma teškim uslovima, izuzetno su brižne, a pacijentima znaju da uliju nadu i sigurnost kada je najpotrebnije. Umeju da saslušaju druge, što je jedna od bitnih stvari u partnerskim odnosima. Njihova prednost je i radna etika, jer su zbog posla kojim se bave uvek na nivou zadatka. To znači da su dobro organizovane i znaju da isplaniraju obaveze i vreme.

Medicinske sestre su veoma saosećajne, jer je njihov posao da nesebično pomažu drugima. Takvu ženu bi poželeo svaki muškarac, ali bi morao i da ceni njene osobine. Uvek deluju smireno, mada su zbog prirode posla često pod pritiskom, a u svakom braku je poželjno da bar jedan partner bude “hladne glave”. Imajući u vidu sa čime se sve suočavaju na poslu, medicinske sestre sigurno neće druge osuditi tek tako. Jedan od uslova za uspešan i skladan brak je podrška partnera koji uliva poverenje i spreman je da sasluša supružnika.