IAKO pandemija virusa korona većini ljudi nije donela ništa lepo, mladi roditelji iz Raipura u centralnoj Indiji odlučili su svoje blizance rođene za vreme pandemije nazvati Korona i Kovid.

Majka Preeti Verma (27) za Hindustan Times otkrila je da su ta imena izabrali kako bi ih podsetila na teške okolnosti u kojima su dobili dvoje zdrave dece. Dodali su, ipak, da će možda promeniti odluku.

"Blagoslovena sam blizancima, devojčicom i dečakom, u rano jutro 27. marta. Zasad smo ih nazvali Korona i Kovid. Rodila sam u teškim okolnostima pa smo suprug i ja hteli da taj dan ostane zapamćen. Kad ih je i medicinsko osoblje počelo tako zvati, odlučili smo ih nazvati prema pandemiji", rekla je Preeti.

Opisala je i s čim su se morali nositi od trenutka kad su joj, kasno uveče, počeli trudovi do trenutka kad su se bebe rodile.

"Kasno uveče su mi iznenada počeli trudovi. Ne znam kako se moj suprug uspeo snaći da hitna dođe po nas. Zbog izolacije zabranjen je saobraćaj i policija nas je nekoliko puta zaustavila, ali su nas pustili da nastavimo zbog mog stanja. Nisam znala šta će nas dočekati u bolnici budući da je već bila ponoć, ali lekari i sestre su bili jako predusretljivi", ispričala je.

(index.hr)