NESVAKIDAŠNjA PLjAČKA: Lopovi ukrali avokado u vrednosti od 300.000 dolara

Novosti online/N. M. D.

20. 06. 2017. u 22:28

НЕСВАКИДАШЊА ПЉАЧКА: Лопови украли авокадо у вредности од 300.000 долара

Foto: Thinkstock

Grupa kriminalaca smislila jednostavan plan kako da se ovajdi od rasta cene ovog voća u SAD, ali se ispostavilo da im je promaklo par detalja

TROJICA radnika jednog preduzeća iz Kalifornije rešila su da se obogate tako što će krasti i prodavati avokado. Oni su u periodu od nekoliko meseci uspeli da otuđe ogromnu količinu voća, vrednu 300.000 dolara, prenosi Los Angeles Times.

- Dosta su traženi. Svi vole avokado i on je bitan proizvod ovde u Kaliforniji – objašnjava policijski narednik Džon Franki.

Karlos Čavez (28), Karim Leblan (30) i Džozef Valencuela (38) uhapšeni su pod sumnjom da su izvršili veliku pljačku avokada (engl. GTA).

Oni su iskoristili promenu načina distribucije voća u svom postrojenju kompanije “Mission Produce”. Ranije su mušterije dolazile na vrata po svoje voće, ali su prema novom sistemu počele kućne isporuke. Dosta ljudi nije bilo obavešteno o tome, pa su svejedno dolazili po svoje gajbice vredne 50 dolara. Lopovi bi tada, umesto pune cene, naplaćivali 20 do 30 dolara u kešu.

Ovaj jednostavan plan ipak nije mogao večno da traje pa su kupci vremenom postali sumnjičavi i prijavili čudno ponašanje. Računovođe su takođe primetile da nešto ne valja, a “krunski dokaz” je bio snimak sigurnosne kamere.

Avokado je u zadnje vreme postao jako popularan u SAD, pa su i cene u skladu sa tim porasle. Iako nije saopšteno koja je količina ukradena, jasna je matematika kriminalaca, a o svojim greškama imaće vremena da razmisle, verovatno iza rešetaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Zoran

20.06.2017. 23:10

e sada sam sve video i cuo- moj licni grad u Californiji gde se ovo desilo je u srpskim novinama