Kongresmenka traži da Fejsbuk obustavi razvoj kriptovalute

Tanjug

sreda, 19. 06. 2019. u 22:15

Конгресменка тражи да Фејсбук обустави развој криптовалуте

Foto Tanjug / AP

Uticajna američka kongresmenka Maksin Voters zatražila je od kompanije Fejsbuk da obustavi razvoj svoje kriptovalute - libre, dok Kongres i regulatorna tela to detaljnije ne razmotre

Uticajna američka kongresmenka Maksin Voters zatražila je od kompanije Fejsbuk da obustavi razvoj svoje kriptovalute - libre, dok Kongres i regulatorna tela to detaljnije ne razmotre.

Votersova, koja je predsedavajuća odbora za finansijske usluge Predstavničkog doma Kongresa, rekla je da bi izvršni direktori Fejsbuka trebalo da svedoče pred Kongresom o kriptovaluti, prenela je agencija Rojters.

Fejsbuk je obelodanio ambiciozne planove u utorak o lansiranju nove globalne kriptovalute navane libra, kao deo napora da se proširi i na digitalne uplate, a što je, prema britanskoj agenciji, odmah izazvalo zabrinutost za privatnost.

PROČITAJTE JOŠ - Fejsbuk sprema sopstvenu kriptovalutu?

Ovaj gigant društvenih mreža povezao se sa 28 partnera, uključujući Masterkard, Pejpal i Uber, radi formiranja Udruženja Libra, sa sedištem u Ženevi, koje bi upravljalo novim digitalnim novcem.

Da bi olakšao transakcije, Fejsbuk je stvorio i kalibru, koja treba da ponudi digitalne novčanike za spremanje, slanje i trošenje libre.

PROČITAJTE JOŠ -  Nemačka savezna država zatvara Fejsbuk nalog zbog nedozvoljene obrade podataka

Libra će biti biti povezana sa Fejsbuk platformama za poruke - Mesindžer i Vocap.

Pokretanje celog sistema planirano je za prvu polovinu 2020. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije