DOBAR odnos cene i kvaliteta - ključne su karakteristike kineske kompanije Xiaomi ("Šaomi"), koja je od ove godine ozvaničena i na srpskom tržištu. Njihovi pametni telefoni odlikuju se MIUI, jednim od najoptimizovanijih Android operativnih sistema na tržištu dostupnim i na srpskom jeziku.

On poseduje jedinstvene mogućnosti kao što su opcije dva nezavisna telefona na jednom uređaju sa potpuno nezavisnim aplikacijama kakve su "Vajber" i "Votsap", zaštitu od virusa i krađa, korišćenje dve aplikacije istovremeno na ekranu i još mnogo toga.

Model Mi A1, zajednički projekat kompanija "Šaomi" i "Gugl", već je dostupan na srpskom tržištu i odlikuje ga najsavremeniji dizajn. Još jedan od modela koji će se naći u prodaji je Xiaomi Redmi Note 5A, pristupačan telefon sa naprednim funkcijama. Košta 18.499 dinara, ima ekran od 5.5 inča, 2 GB RAM memorije, i kameru od 13 Mpx.

Dosta se očekuje i od modela Note 5A Prime (24.999 dinara), za koji korisnik dobija 3 GB interne memorije, procesor sa osam jezgara i izuzetnu prednju "selfi" kameru od 16 Mpx.