Suđenje za ubistvo banjalučkog biznismena: Optuženi pre zločina bili u kafiću

O. MATAVULj

ponedeljak, 06. 07. 2020. u 21:47

Суђење за убиство бањалучког бизнисмена: Оптужени пре злочина били у кафићу

Sudski proces u slučaju "Krunić" Foto Nova BH

U Banjaluci nastavljeno suđenje za ubistvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića. Svedoci potvrdili da suĐukanović i Baldo sedeli u baru "Pink"
U NOĆI ubistva Slaviše Krunića i njegovog telohranitelja Žarka Pavlovića optuženi Benedi Đukanović, Emilio Baldo i ubijeni Željko Kovačević sedeli su u kafe-baru "Pink" u Glamočanima.

To su na nastavku suđenja potvrdili svedoci tužilaštva Dalibor Račić, vlasnik "Pinka", i Gordana Tatić, konobarica u kafiću.

Svedoci tvrde da su u kafić došli između 19 i 20 časova, i da su se zadržali dvadesetak minuta.

Račić je pojasnio da su Kovačević i Đukanović došli crvenom "korsom". Kovačević je bio u tamnoj trenerci, dok je Đukanović bio u papučama bos. Nekoliko minuta kasnije stigao je i Baldo u crnom vozilu, ali nije siguran da li je u pitanju "korsa" ili "astra". Bio je obučen u crnu trenerku.

- Sedeli su, popili piće, a onda su svi zajedno otišli crvenom "korsom" prema Klašnicama - ispričao je Račić.

SUPRUGA ODBILA SVEDOČENjE KAO svedok tužilaštva na ročište je pozvana i Željka Gajić, supruga optuženog Rodoljuba. Međutim, ona je iskoristila svoje zakonsko pravo i kao privilegovan svedok odbila da svedoči.

On kaže da se "korsa" posle pet minuta vratila i zaustavila pred "Pinkom". Iz nje je izašao Đukanović, seo u crno vozilo i jedno za drugim odvezli su se prema Banjaluci. Prema njegovim rečima to je bilo između 20.30 i 20.45, dok se u optužnici navodi da je Krunić ubijen u 22.40 na putu za svoju vikendicu u Glamočanima.

Oboje svedoka su potvrdili da su ljude iz kafića prepoznali u policiji uživo ili preko fogotrafija. Međutim, zapisnike o prepoznavanju sud nije dozvolio tužilaštvu da, u ovom trenutku, uloži među dokaze zbog toga što se odbrana požalila da svedocima nisu predočeni ti zapisnici, niti su u sudnici potvrđivali da se na njima nalaze njihovi potpisi.

Račić je u svedočenju rekao da je Kovačevića poznavao odranije, i da je od njega i posuđivao novac. Drugu dvojicu, kako tvrdi, ne poznaje. Međutim, potvrdio je da je Đukanovića viđao s Kovačevićem u nekoliko navrata. Odbrana je tvrdila da on poznaje i Đukanovića, ali da je prilikom davanja iskaza u policiji želeo da umanji to poznanstvo.

Tatjana Savić, branilac Đukanovića, tvrdila je i da je svedok to veče o svemu i svačemu razgovarao s optuženima, što on demantuje. U prilog svojim tvrdnjama Savićeva je iznela i neke detalje o svedoku, kao što je njegova osuđivanost zbog izazivanja saobraćajne nesreće.

Za izvršenje, planiranje i organizovanje atentata optuženi su Đukanović i Baldo, u čemu je učestvovao i Željko Kovačević koji je ubijen u razmeni vatre. Rodoljub Gajić, nekadašnji radnik "Sektor sekjuritija", optužen je za pomaganje u zločinu.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Pitanje je sad

07.07.2020. 07:30

A šta na ovo veli Dodik Milorade..?? Bez njega je falično. Nepotpuno.