Bilans korone u RS: Dvoje umrlo, a virus potvrđen kod još 40 osoba

Novosti Online / S.M.

nedelja, 28. 06. 2020. u 12:33

Биланс короне у РС: Двоје умрло, а вирус потврђен код још 40 особа

Ilustracija / Foto: D. Pozderović

Ukupan broj umrlih se popeo na 124
Od posednjeg izveštaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo RS ,UKC RS i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 280 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 40 osoba u Republici Srpskoj.Radi se o 10 muških i 30 ženskih osoba, od kojih je šest mlađe, 30 srednje i četiri osobe starije životne dobi. Prema mestu prebivališta, 14 osoba je iz Ljubinja, 13 iz Bileće, tri iz Laktaša, po dve iz Prijedora i Mrkonjić Grada i po jedno iz Banjaluke, Kozarske Dubice, Trebinja, Istočne Ilidže, Novog Grada i Teslića.


Većina novozaraženih su radnici fabrike za preradu ribe kod Stoca u Federaciji BiH. Higijensko epidemiološke službe domova zdravlja Ljubinje i Bileća, u saradnji sa Regionalnim centrom Instituta za javno zdravstvo RS iz Trebinja, preduzimaju sve neophodne epidemiološke mere na suzbijanju širenja virusa.


U poslednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo RS prijavljena su i dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o dva muškarca, srednje i starije životne dobi iz Teslića i Prijedora, sa udruženiim oboljenjima.


Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 2.201 slučaj virusa korona, a preminulo je ukupno 124 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona. U RS , od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.315 osoba, a testirano je ukupno 36.374 osoba.Ukupan broj hospitalizovanih u RS je 131.


Pročitajte još: Sve mere na snazi do 6. jula: Porast broja zaraženih u RS


Ukupan broj lica kod kojih je test pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 177. U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.309 osoba, a nadzor je završen kod 36.677 osoba.