Vučić je pomogao Srebrenici, a pogledajte kako su mu vandali uzvratili (FOTO)

Novosti Online / S.M. - D.P.

08. 06. 2020. u 14:05

Вучић је помогао Сребреници, а погледајте како су му вандали узвратили (ФОТО)

Bilobord Aleksandar Vučić - foto D. Petrović

Mladen Grujičić načelenik opštine Srebrenica rekao da je vandalski čin uništavanja bilborda sa likom Aleksandra Vučića odraz nerazumevanja i neizlečive mržnje prema predsedniku Srbije i Srbima
BANjALUKA - Uništavanje i cepanje bilborda sa likom predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici je vandalski čin, izjavio je za Novosti Mladen Grujičić načelenikove opštine.


On kaže da je opštinska vlast postavila bilbord u naselju Učina Bašča u znak zahvalnosti za darovanu pomoć.


On je ocenio da je ovaj vandalski čin to odraz nerazumevanja i neizlečive mržnje prema Vučiću i Srbima, kao i nepostojanja želje za zahvalnošću i pomirenjem.


- Slučaj smo prijavili policiji, ali ovo je potvrda da je mržnja u ovoj sredini veoma izražena i 25 godina nakon rata, rekao je Grujičić.


On je istakao da je plakat postavljen kao znak zahvalnosti za višemilionska sredstva, koja je Vučić darovao Srebrenici, za njen oporavak i razvoj.


- To smo osećali kao obavezu jer je pomoć Srbije mnogo doprinela da se poboljšaju uslovi života u ovoj opštini. Te donacije neće prestati i to smeta onima koji nisu za suživot i pomirenje. Plakat su pocepali i pokazali da ne prihvataju ispruženu ruku pomirenja iz susedne države,ocenio je Grujičić.Pročitajte još: Vučić dobitnik Zlatne plakete opštine Srebrenica


Prema njegovim rečima, ovo je nastavak otvorene mržnje koja je iskazana napadom na Vučića u Potočarima 2015. godine, za čije organizovanje još niko nije procesuiran iako su prikupljeni brojni dokazi o počiniocima. Grujičić kaže da je postavljen još jedan plakat sa Vučićevim likom kod zgrade pošte i da nemaju nameru ponovo postavljati plakate na mestima gde su pocepani.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (16)

joe

08.06.2020. 14:59

Ne znam šta ste očekivali.Kao da u Beogradu ne bi pocepali Bakirov plakat!Ja bih prvi iscepao i Bakirov i Vučićev plakat a vi pogadjajte zašto.

Бата

08.06.2020. 17:26

Nisu "vandali" nego ideološki i nacionalno ostrašćeni kojima je moćna zapadna propaganda usadila ubeđenje da su "nevine žrtve genocida" i da je Srebrenica deo tog umobolnog kvazinaconalnog mita.

električar

08.06.2020. 18:12

Tera ga maler jer, tim parama je trebalo da najpre meni isplati sudski potvrdjen dug preduzeća u restrukturiranju, "Želvoz" za višegodišnji neplaćeni rad u vreme kad je država u takvim firmama postavljala i negovala direktore koji to "nisu uspeli" da isplate. Taj dug kao da je zaboravljen. Neko kažnjava zbog toga ...

Стефан Јакшић

08.06.2020. 18:25

Kao prvo, nije Vucic pomogao Srebrenicu jer nije platio iz svog dzepa, vec gradjani Srbije od cijih para je to odvojeno. Kaondrugo, a proizilazi iz prvog, nije trebalo stavljati Vucica na bilbord vec su mogli da budu npr. grbovi Srbije i Bosne ili pak samo tekst zahvalnosti, ili neki citat Andrica, Santica...

Laki

08.06.2020. 22:25

@Стефан Јакшић - E moji gradjani srbije ko raspolaze vasim parama i gde odlaze vase pare

Beba

08.06.2020. 18:38

Нек им још дарује и сто милијарди исто ће му узвратити.

Pokret Srbije Gerila

08.06.2020. 19:53

Sto ce njegov plakat u republici Srpskoj, mozda da glasaju za sns oni sa dvojnim drzavljanstvom

Milicija ex

08.06.2020. 22:15

Dokle je stigla istraga o pronevjeri Vučećeve donacije. Načelnik sa svojim pajtosima prisvojio. Sve jasno kao vedar dan. Uhvaćen telefonski razgovor o šemi i formuli za prisvajanje. Preplaćena fabrička hala. Hala stoji kao i do sada, lagano propada, nema novih radnih mjesta. A istraga šuti li šuti.

Gloski

09.06.2020. 09:23

Ne smeta njima Vucicev bilbord,vec im smeta sto su provaljeni za podmetanje zlocima srbima koji se nije dogodio