OKRUŽNI sud u Banjaluci odredio je jednomesečni pritvor D. B. (24) iz Laktaša, osumnjičenom za šokantni slučaj obljube 13-godišnje devojčice pred njenom majkom, koja je takođe pod istragom, ali je puštena da se brani sa slobode.

Kako je potvrđeno u Okružnom sudu D. B. je u nedelju veče sproveden u pritvorsku jedinicu KPZ Banja Luka na Tunjicama.

- Pritvor je određen zbog bojazni da će boravkom na slobodi osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svedoke ili saučesnike, te zbog takozvanog uznemirenja javnosti - navode u sudu.

Pročitajte još - Horor u Laktašima: Pedofil obljubio devojčicu PRED MAJKOM, policija otkrila još bolesnih detalja i sumnja da tu nije bio kraj iživljavanju

Ukoliko mu se dokaže krivica D. B. preti kazna od najmanje osam godina zatvora, jer je delo za koje se tereti izuzeto od ublažavanja kazne.

Majka devojčice osumnjičena je za navođenje deteta na prisustvovanje polnim radnjama, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora. Izvori iz policije pojašnjavaju da je majka znala za zlostavljanje ćerke od strane svog ljubavnika D. B. i da je to čak i odobravala, a sumnja se i da su njena deca prisustvovala majčinim seksualnim odnosima sa D. B.