ILIJA Tomas (56), iz Maglaja, viši inspektor Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), ubio se u petak u zgradi te agencije u Istočnom Sarajevu.

Kako saznaju "Novosti", Tomas je u 10.20 pucao u sebe u jednoj od kancelariji SIPA, i to iz službenog oružja, koje je neposredno pre toga zadužio u oružarnici.

PROČITAJTE JOŠ - Užas u Istočnom Sarajevu: Pripadnik SIPA-e izvršio samoubistvo na poslu

- Zadužio je oružje i zajedno s drugim kolegama krenuo na teren. Oni su već izašli iz zgrade, seli u vozilo i čekali ga. Međutim, on se zadržao u zgradi, verovatno je čekao da ostane sam, i tada je povukao obarač - kaže dobro upućeni izvor.

Tomas je odmah prevezen u bolnicu, ali je podlegao u roku od pola sata. Motivi zbog kojih je ovaj viši inspektor digao ruku na sebe zasada nisu poznati i to će biti predmet dalje istrage.

Portparol Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu Neven Kramer kaže da je uviđaj sproveo dežurni tužilac i policijski službenici PU Istočno Sarajevo.

- Tom prilikom je utvrđeno da je policijski službenik izvršio samoubistvo. Nisu pronađeni tragovi koji bi ukazivali na eventualno krivično delo - rekao je Kramer.

U SIPA saznajemo da je Tomas radio na istragama i predmetima ratnih zločina. U službi je bio godinama i kolege za njega kažu da je bio dobar radnik i veliki profesionalac.