Gradonačelnik Bijeljine, Mićo Mićić potvrdio je za „Novosti“ da se, u sredu veče, sa saradnicima iz grada, sastao sa srpskim članom Predsedništva BiH i liderom SNSD, Miloradom Dodikom u Laktašima.

Reč je, kaže Mićić, o zvaničnom sastanku na kom je bio, sa saradnicima, kao i premijer RS, Radovan Višković, sa svojom ekipom, „a sastanku je prisustvovao i Milorad Dodik“.Sa Mićićem je bio njegov zamenik Predrag Jović, donedavni zamenim ministra za izbeglice u Savetu ministara BiH.

-Niti smo bilo kada, niti sada imali susret u tajnosti, jer to, pre svega, nije obeležje mog rada, niti je bilo, niti jeste niti će biti -kaže Mićić.

- Razgovarali smo o kapitalnim investicijama za Bijeljinu i Semberiju. Pre svega smo razgovarali o potrebnim ulaganjima za rešavanje vodosnabdevanja na najbolji način u ovom delu Republike Srpske, kao i za izgradnju Drinskog nasipa i regulaciju drugih reka, koje izazivaju poplave, a samim tim i velike štete.Bilo je reči i o potrebi izgradnje Studenstkog doma, što je nasušna potreba našeg grada, koji je, odavno, i „grad studenata“, koji dolaze iz svih krajeva RS, F BiH, ali i iz Srbije i drugih zemalja.

Mićić uverava da nije bilo reči o lokalnim izborima koji su u oktobru ove godine, ni nekoj, eventualnoj, zejedničkoj strategiji.Gradonačelnik Bijeljine, koji je i na čelu GO SDS i potpredsenik SDS, tvrdi da nije bilo ni reči o saradnji dve stranke.

-Ne isključujem mogućnost saradnje sa strankom na čijem je čelu Dodik, ako se dobro pokažu kada je reč o pomenutim projektima koji su od najveće moguće potrebe za Bijeljinu i Semberiju – kaže Mićić. -Bilo kakva priča sada, o saradnji, nema rezona, a sve što su samo manipulacije.