DNS “obustavio” delovanje u koaliciji sa SNSD

Beta

05. 10. 2019. u 17:28

ДНС “обуставио” деловање у коалицији са СНСД
Predsedništvo Demokratskog narodnog saveza donelo je odluku da "obustavi" političko delovanje u okviru vladajuće koalicije sa SNSD, a tu odluku trebalo bi da potvrdi Glavni odbor stranke

redsedništvo Demokratskog narodnog saveza (DNS) donelo je danas odluku da "obustavi" političko delovanje u okviru vladajuće koalicije sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).Tu odluku, kako je istaknuto, trebalo bi da potvrdi Glavni odbor stranke.

Predsednik DNS, Marko Pavić, u pismu je obavestio lidera SNSD Milorada Dodika da DNS "ništa više ne obavezuje da usaglašava stavove unutar koalicije" i da će ta stranka odlučivati samostalno, a politički delovati "isključivo u korist građana".PROČITAJTE JOŠ: Budžetlijama plate veće i do 20 odsto!

Navodeći da je DNS godinama bio "iskren i pouzdan partner" SNSD, s kojim je donosio ključne odluke i preuzimao odgovornost, lider DNS je ocenio da su "drugi nastojali da umanje značaj DNS i koalicije, a danas isti ti postaju perjanice, ustavobranitelji i slavodobitnici politike koju nisu stvarali".

"Rezultat negativnog stava prema DNS jeste delovanje u toku i nakon opštih izbora 2018. godine i pokušaj potpune degradacije DNS", piše u pismu.

Pavić je naveo da se nastavlja "degradiranje, nepoverenje, sumnjičenje, smenjivanje kadrova DNS".

Lider DNS je Dodiku predložio sastanak najviših organa SNSD i DNS, da bi "još jednom analizirali ukupnu političku situaciju i međusobne odnose pre donošenja konačne odluke".

Portparol SNSD Radovan Kovačević je izjavio da je odluka DNS da obustavi saradnju sa SNSD "loša, nepromišljena i neodgovorna".

"Ipak, mi smo uvek za razgovore i nikada nije bio problem da razgovaramo sa bilo kojim od naših koalicionih partnera. U proteklih 20 godina to nikada nije predstavljalo problem", naveo je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije