NEVEN Stanić izabran je u nedelju za generalnog sekretara Ujedinjene Srpske, dok su Natalija Trivić i Marinko Dragišić ponovo izabrani za potpredsednika ove stranke.

Pročitajte još: Nedeljko Čubrilović: Sarajevski Srbi podneli veliku žrtvu za stvaranje Srpske

Na sednici Glavnog odbora Ujedinjene Srpske u Banjaluci izabrano je i osam članova Predsedničkog kolegijuma. Na ovoj funkciji su uz Trivićevu, Dragišića i Stanića, još i Branislav Zeljković, Milan Novitović, Kostadin Vasić, Milan Petković i Slavko Dunjić. Na sednici GO izabrano je i 24 od ukupno 27 članova Predsedništva US.

Potpredsednik Ujedinjene Srpske Kostadin Vasić rekao je novinarima da je Glavni odbor odlučio da uputi pismo Savetu za povođenje mira da bi ga upozorio da ne može da se ponaša na štetu Republike Srpske.


Pročitajte još: Milorad Dodik ponovo izabran za predsednika SNSD


On je dodao da će u pismu navesti da Bakir Izetbegović i grupa srpskih predstavnika na čelu sa Mirkom Šarovićem i Draganom Mektićem, koje podržava PIK, ne želi da implementira izborne rezultate i izabere novi Savet ministara BiH.

Vasić istakao da deset srpskih poslanika ne želi da učestvuje u jednoj takvoj brutalnoj otmici interesa Republike Srpske.

Ujedinjena Srpska je osnovana u decembru 2015. godine i od osnivanja je u koaliciji sa vladajućim SNSD.