Od 7. do 9. juna u Bijeljini održava sečetvrti međunarodni festival dečjeg i omladinskog folklora "Pletenica 2019" koji je ove godine okupio 24 Kulturno umetnička društva sa oko 1000 učesnika iz Srbije i BiH.


Aleksandra Cvjetinović, rukovodilac KUD "Pletenica" iz Bijeljine, koja je i organizator ovog festivala, kaže,da su ove godine u goste Bijeljincima stigli KUD-ovi iz Subotice, Bečeja, Sente, Šimanovaca, Plandišta, Laktaša, Banja Luke, Prijedora,Teslića.


Pročitajte još: BIJELjINA PUNA TALENATA: Sviraju, pišu i osvajaju priznanja svojim znanjem


Prve festivalske večeri nastupali su najmlađi folkloraši od 7 do 15 godina,a druge večeri omladinci stariji od 16 godina. Posebna atrakcija za stanovnike Bijeljine je, defile gradskim ulicama svih učesnika u narodnim nošnjama uz pratnju svojih orkestara. Na trgu su folkloraši kratko predstavili deo svog repertoara,a na kraju zaigrali zajedničko kolo.


Najveća vrednost ovog festivala je povezivanje i druženje dece i omladine iz svih krajeva regiona, sklapanje novih prijateljstava, a Bijeljina se još jednom pokazala, kao grad otvorenog srca spremna da ugosti sve ljude dobre volje. A uz pesmu i igru,sve je lakše i bolje.