Bijeljina: Bebe na „smotri”

B. MILOŠEVIĆ

30. 06. 2015. u 13:11

Бијељина: Бебе на „смотри”

Devetomesečne bliznakinje Ema i Nika Stević sa majkom

Na gradskom trgu u Bijeljini juče održana tradicionalna "Konferencija beba". Najmlađi Dušan, najstariji Aleksa, a Helena sa najbrojnijom porodicom

NA centralnom gradskom trgu u Bijeljini juče je sve odzvanjalo od vriske, gugutanja i plača najmlađih stanovnika grada. Pod motom "Lepša Srpska - brojnija Srpska" održana je tradicionalna "Konferencija beba", koja se pored Bijeljine održava u još 24 grada Srpske. Pravo učešća, kao i svake godine, imale su bebe rođene do 28. juna prošle godine.

Sve bebe, njih oko 120, dobile su male poklone i slatkiše. Dušan Stević, rođen 29. maja 2015, kao najmlađa beba, dobio je dečji krevetac. Aleksa Drakul, kao najstarija beba, dobio je dečja kolica, a Helena Stojković, beba sa petoro braće i sestara, kao član najmnogobrojnije porodice, od Javnog fonda dečje zaštite RS nagrađena je letovanjem u Kumboru.

Najsimpatičnije bebe na manifestaciji bile su devetomesečne bliznakinje Ema i Nika Stević i sedmomesečni blizanci Kosta i Arsen Radovanović iz Bijeljine, koji su neprekidno zaokupljali pažnju posetilaca najlepše manifestacije.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da je cilj ove manifestacije da se mladi ohrabre na rađanje, da se pobedi "bela kuga".

- Mnogo je problema, ekonomska situacija je teška i teško je odlučiti se na rađanje, ali svi zajedno moramo činiti mnogo više da bismo pomogli mladima da se odluče na ovaj korak, jer deca su naša budućnost - naglasio je Mićić.

NATALITET

Od 2006. godine Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Savet za decu RS i Javni fond za dečju zaštitu, u saradnji sa gradskim i opštinskim jedinicama organizuje "Konferenciju beba". Cilj - pospešiti natalitet!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije