- Министарство просвете и културе Републике Српске саопштило је да је, због обилне кише, прекинута настава у неколико школа у Српској, те да у свим образовним установама прате ситуацију и да ће при доношењу одлуке о настави бити вођено рачуна о безбедности ученика и наставника.

У Челинцу је обустављена настава у Основној школи "Милош Дујић", ОШ "Новак Пивашевић" и ОШ "Младен Стојановић" Јошавка, док је у Средњошколском центру настава прекинута због безбедности ученика приликом доласка и одласка из школе, саопштено је из ресорног министарства.

Настава је прекинута у ОШ "Иво Андрић" Кулаши код Прњавора јер је већи број родитеља дошао по своју децу због поплављених приступних путева.

У Оштрој Луци настава у ОШ "Петар Шкундрић" скраћена је на 30 минута, а већи број ученика није дошао у школу због поплављених локалних путева. У овој школи у уторак неће бити наставе.

У Приједору је у ОШ "Десанка Максимовић" поплављен сутерен и настоји се санирати испумпавањем воде.

Прочитајте још - НЕВРЕМЕ У РЕГИОНУ: Загреб чека орканске ударе, отказане и сахране; Водотокови на подручју Бањалуке под контролом (ФОТО+ВИДЕО)

У Бањалуци је у ОШ "Младен Стојановић" Бронзани Мајдан дошло до прокишњавања крова, као и у ОШ "Милан Ракић" Карановац, док се у подручном оделењу Павловац у оквиру ОШ "Свети Сава" прати ниво Црквене који прети изливањем и у том случају ће настава бити обустављена.

У Котор Варошу је у ОШ "Петар Кочић" Шипраге дошло до прокишњавања крова, па је искључена струја из безбедносних разлога.

Настава у свим предшколским установама, као и у осталим основним и средњим школама изводи се према плану.

Министарство просвете и културе послало је свим предшколским установама, основним и средњим школама и ђачким домовима обавештење да предузму све мере и активности како би осигурали безбедност ученика и запослених и заштитили објекте, намештај, педагошку документацију и наставна средства.