Dačić i Godfri razočarani uvođenjem mera reciprociteta Prištine

Tanjug

ponedeljak, 01. 06. 2020. u 18:54

Дачић и Годфри разочарани увођењем мера реципроцитета Приштине

Foto MSP

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić preneo je ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država Entoniju Godfriju, razočaranost poslednjim potezima Prištine
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić preneo je ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država Entoniju Godfriju, razočaranost poslednjim potezima Prištine u vezi s uvozom srpske robe i uslovima koje s tim u vezi postavljaju - tzv. uvođenjem recipročnih mera, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić je istakao da su takve odluke veoma štetne, da krše sve dosadašnje dogovore i da otežavaju mogućnost nastavka dijaloga.

Podsetio je, da je i ambasador Ričard Grenel ranije pozvao Prištinu da ukine jednostrano nametnute takse i recipročne mere.

Ambasador Godfri je rekao da deli razočarenje u vezi sa ovim potezom Prištine i izrazivši nadu da će uskoro doći do ukidanja svih restrikcija i nastavka dijaloga.

Istovremeno, po pitanju regionalnih tema, veruje da će Srbija i Crna Gora dijalogom doći do rešenja svih pitanja, uključujući i pitanje punog otvaranja granica za sve svoje građane.

Imajući u vidu predstojeće izbore u Republici Srbiji, američki ambasador je ponovo ocenio da je bitno da svi politički činioci u zemlji uzmu učešće na izborima, što bi doprinelo da parlament bude mesto na kome će se čuti svi politički glasovi.

Tokom razgovora na prijemu kod šefa srpske diplomatije, izražena je obostrana spremnost za nastavak saradnje u oblastima od zajedničkog interesa s ciljem osnaživanja odnosa dve zemlje u periodu nakon stavljanja pod kontrolu aktuelne globalne pandemije koronavirusa.

Američki ambasador Godfri je pohvalio način na koji se Vlada Srbije bori protiv epidemije kao i saradnju koja je tim povodom uspostavljena.

Komentari (4)

Nick

01.06.2020. 21:34

Pa uvedite zabranu kretanja svih vozila takozvanog kosova kroz srbiju, pa neka kruže malo

maniks

01.06.2020. 21:37

Sta vam siptari rade mene bi bilo sramota bilo sta da kazem i jos da se pojavljujen u javnost. Siptari sve rade proporcionalno vasoj uzasnoj nesposobnosti da bilo sta preduzmete.

Prellee

01.06.2020. 22:42

Amerikanci se sa nama druže a Prištini udovoljavaju.Tu meni nešto debelo ne štima, ne razumijem to US razumjevanje. Kad su bili na drugoj strani, na strani Prištine, nas su ZDUŠNO bombardovali, zašto i njih bar ne povuku za uši ili im odvale DOBAR ŠAMAR, ako ih neće bombardovati.