POSLANICI Dveri Boško Obradović i Ivan Kostić prekinuli su u sredu štrajk glaću, uz tvrdnju da su uspeli da "razotkriju vlast". Iz vladajućeg SNS kažu da ne razumeju tu "pobedu" i pozivaju tužilaštvo da okonča istragu o izazivanju nasilja ispred zgrade Skupštine, koja je pokrenuta protiv Obradovića i još nekoliko članova Dveri, a zbog napada na poslanike.

Obradović, koji je prethodnih 10 dana protestovao na stepenicama republičkog parlamenta, kazao je da je svojim štrajkom pokazao da vlast "nema sluha za drugačije mišljenje i ne želi da razgovara sa onima koji misle drugačije". Govoreći o svom postupku, istakao je da se "bez lične žrtve ne može predvoditi narod".


Pročitajte i:Odluka lidera Dveri: Obradović i Kostić prekidaju štrajk glađuLider SNS Aleksandar Vučić odgovorio je da je on "suviše mali čovek da bi razumeo sve pobede opozicije":


- Želim im da ovako uspešno nastave sa "rasturanjem sistema". Čestitam im na svim pobedama. Ja to ne shvatam, jer su za mene uspesi izgradnja puteva, bolnica, pruga, ljudi koji kreiraju i izvoze softver. Ko hoće na izbore - neka izađe, ko neće - neka ne izađe.


Narod će svoje reći, narod niko nije uspeo da prevari.


Reagovala je i članica predsedništva naprednjaka Zorana Mihajlović:


- To je dobra odluka zbog njegovog zdravlja i dobra odluka zbog Obradovićeve porodice. A sada, tužilaštvo treba da završi istragu o izazivanju nasilja ispred Skupštine Srbije, kada je Obradović fizički napao poslanike, jer nasilje ne sme da ostane nekažnjeno i nasilje moramo da isteramo iz politike.