Boško isplanirao blokadu izbora: Pozvao predsednike opozicionih opština da onemoguće izjašnjavanje birača

V. M. - D. M.

petak, 14. 02. 2020. u 09:21

Бошко испланирао блокаду избора: Позвао председнике опозиционих општина да онемогуће изјашњавање бирача

Obradović izneo novi plan

Lider Dveri pozvao predsednike "opozicionih" opština da se organizuju i onemoguće izjašnjavanje birača na proleće. Paunović: Za sprečavanje građana da glasaju predviđena je krivična odgovornost

PREDSEDNIK Dveri Boško Obradović pozvao je juče lidere "opozicionih" opština da spreče održavanje izbora u njihovim mestima. Obradovićev poziv odnosi se na Milana Stamatovića (Čajetina), Nebojšu Zelenovića (Šabac), Sašu Paunovića (Paraćin) i Marka Bastaća (beogradska opština Stari grad).

Stamatović je već odlučio da izađe na lokalne izbore, a očekuje se slična odluka i Zelenovića i Paunovića, dok je Bastać poručio da će izbore bojkotovati u skladu sa odlukom SzS.

Lider Dveri, međutim, smatra da bi predsednici opština iz opozicionih stanaka trebalo ne samo da bojkotuju izbore, već da ih blokiraju.

- Proglasite svoje opštine slobodnim i poručite vlasti da se u njima neće održati lokalni izbori dok ne budu organizovani slobodni izbori u čitavoj Srbiji. To znači, mi ne predajemo gradove bez borbe, neka dođu da nas hapse, neka nas smenjuju, uvode privremene uprave, neka pokušaju bilo šta, ali ne mogu uhapsiti četiri grada i opštine i sve zaposlene u njima, odbornike, članove veća i članove stranaka iz opozicije i sve nas koji ćemo doći da ih branimo - rekao je Obradović.


PROČITAJTE JOŠ - Opšta konfuzija među strankama SzS: Dok Đilas "ratuje" sa Fabricijem, od bojkota odustaju i ključni igrači, Zelenović traži podršku u bazi DS-a


Paunović je juče rekao da još nije čuo predlog koji je izneo Obradović:

- Jedino što mogu da kažem jeste da izbore ne sprovodi predsednik opštine, već opštinska izborna komisija, a za sprečavanje građana da glasaju predviđena je krivična odgovornost.


Najava Zelenovića i Paunovića da bi mogli da izađu na lokalne izbore podigla je tenzije i produbila pukotine u SzS. Naši izvori iz opozicionih krugova navode da je posebno nezadovoljan lider SSP koji se od starta nametnuo kao osnivač i ključni čovek Saveza za Srbiju. Izlaskom na izbore i eventualnim trijumfom Zelenović bi, međutim, mogao da zauzme dobru poziciju u trci za lidera ujedinjene Demokratske stranke, a samim tim i za lidera u ovom delu opozicije.


PROČITAJTE JOŠ - Pojačani sukobi u SzS, Đilasov blok pred raspadom, poziv EU samo produbio rascep


BOŽOVIĆ: ĐILASOVI "SLOBODNI" MEDIJI

O OŠTROJ borbi unutar SzS svedoči i tekst objavljen na opozicionom portalu direktno.rs pod naslovom "Biti poslanik unosno zanimanje". Uz reči "oni su dokaz" objavljene su slike poslanika DS Dragoljuba Mićunovića, Balše Božovića, Aleksandre Jerkov, Gordane Čomić, Radoslava Milojičića Kene i predsednika Nove Zorana Živkovića.

- Slobodni mediji Dragana Đilasa. To je ta priča - nismo isti. Isti ste, isti ste - napisao je Božović na "Tviteru" .


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

simeon

14.02.2020. 18:14

Zabraniti biraca da se izjasnjavaju?? Pa to je van pameti! Gde je tu sloboda?, prava i duznost gradjana? osnova demokratije?

Vladimir

14.02.2020. 22:01

Ajde da mi neko stane i zabrani mi da glasam. Zbog toga ću da ginem. Ne interesuješ me ni ti ni SNS. Demokratija pre svega kukavice jedne. Da vidim kako će neko da mi uskrati slobodu glasanja zbog manitih ideja sa bilo koje strane i političke opcije. Ko neće nemora, ko hoće mora da može.

Анти Антифа

15.02.2020. 19:39

@Vladimir Ти заиста верујеш у гласање!?