"Kurti kaže da je ideja predsednika Vučića "četvrta Jugoslavija". Da je tako Kurti bi je i prihvatio. U Jugoslaviji Šiptari su dobili ono što ni danas nemaju u Albaniji, uređenu zemlju u kojoj su imali prava većine iako su bili apsolutna manjina", izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin odgovarajući Aljbinu Kurtiju koji je rekao da je balkanski "mini Šengen" srpska namera da formira četvrtu Jugoslaviju i da takva ideja predstavlja opasnost.

Pročitajte još: Kurti: Hteo bih još jednu zastavu, ne isključujem referendum sa Albanijom

"Za "četvrtu Jugoslaviju" Srbi bi morali Šiptarima opet da poklone autonomiju, da ih upišu u narode pobednike Drugog svetskog rata, da im oproste zločine balista, da zaborave teroristička ubistva, da im ne naplaćuju poreze, struju, komunalije, da im preko pasoša Srbije obezbede bezvizni režim sa Evropskom unijom što neće da urade ni zemlje EU koje su priznale lažnu državu Kosovo. Evropa se ipak više plaši šiptarske narko mafije nego što se raduje doseljavanju Šiptara", rekao je srpski ministar odbrane.

"Predsednik Vučić ne pravi nikakvu Jugoslaviju a "mini Šengen" je civilizacijska ponuda za napredak i razvoj. Ali da bi to prihvatili i razumeli morate biti deo civilizacije", poručio je ministar Vulin.