DEO demokrata koji se već duže ne slaže sa politikom koju vodi vrh stranke najverovatnije će odmah posle praznika ponovo zatražiti da DS napusti Savez za Srbiju.

Prema našim informacijama, pitanje ostanka demokrata u ovom opozicionom bloku naći će se na dnevnom redu stranačkih organa pre svega zbog nagomilanih gafova i ispada lidera Dveri Boška Obradovića, sa kojima su neki funkcioneri DS već duže u otvorenom sukobu.

Tokom praznika ponovo je zavarničilo između poslanika DS Balše Božovića i Obradovića, i to zbog crnogorskog Zakona o slobodi veroispovesti.

Božović je, preko "Tvitera", poručio lideru Dveri da se ne ruše ni Vučić ni Milo politikom Slobodana Miloševića:

- To, nažalost, ne razume ni Demokratski front, kao ni veći deo Saveza za Srbiju. Dijalog je rešenje, a ne nasilje. Hvala ti, Boško, što si nas podsetio ko si, šta si i za šta se zalažeš.


PROČITAJTE JOŠ: Drecun: Hibridne akcije protiv Srba, Crna Gora neće povući sporni Zakon

Božović je ovako reagovao na Obradovićev tvit u kome on zahvaljuje Milu Đukanoviću:

- Hvala ti što si nas ujedinio oko naše Crkve, podsetio na naš identitet, raskrinkao svog političkog brata blizanca Vučića i što si nam razgoreo nadu da će Srbija i Crna Gora ponovo biti jedna država nakon tvog i Vučićevog pada sa vlasti - napisao je predsednik Dveri.

Balša Božović / Foto N. Fifić

Ovo, inače, nije prvi put da Božović i Obradović javno ukrštaju koplja povodom različitih tema. Božović je nedavno oštro javno kritikovao peticiju koju su Dveri u Čačku pokrenule protiv "migrantske politike vlasti". Takođe, značajan broj demokrata izjasnio se protiv niza Obradovićevih akcija, poput upada u RTS, udaranja kopljem sa srpskom zastavom u vrata Skupštine...


"UDAVILI SE" U NACIONALIZMU

ZNATAN broj viđenijih demokrata posebno zamera svom lideru Zoranu Lutovcu što ćutke posmatra kako se "stranka davi u nacionalizmu saboraca iz Saveza za Srbiju". Oni smatraju da se potpuno izgubio cilj zbog kojeg su pristupili SzS, a to je smena vlasti, a da Dveri guraju svoje ideje i rade sve ono protiv čega se DS bori.