Дрецун: Хибридне акције против Срба, Црна Гора неће повући спорни Закон

Танјуг

06. 01. 2020. у 10:11

Дрецун: Хибридне акције против Срба, Црна Гора неће повући спорни Закон

Фото Танјуг / Д. Кујунџић

Председник скупштинског одбора за КиМ Милован Дрецун изјавио је данас да се против Србије, српског народа и СПЦ, као наводног експонента руског утицаја, води неколико хибридних операција
Председник скупштинског одбора за КиМ Милован Дрецун изјавио је данас да се против Србије, српског народа и СПЦ, као наводног експонента руског утицаја, води неколико хибридних операција и не очекује да ће председник Црне Горе Мило Ђукановић повући Закон о слободи вероисповести.


"Мислим да се режим Мила Ђукановића неће зауставити, да неће послушати народ и да ће изазивати инциденте. То ће кулминирати изборима", рекао је Дрецун за РТС.


Он сматра да режим Мила Ђукановића не може да добије ниједне изборе ако не створи наводног непријатеља црногорске независности.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Црногорски премијер запретио српској цркви: Силом закона довешћемо познанији права све у Црној Гори, па и Амфилохија


Како је навео, против Србије, српског народа и СПЦ, као наводног екпонента руског утицаја, води неколико хибридних операција, чији је циљ да држава прилагоди своју спољну политику и унутрашње процесе интересима других земаља.


Кључно је информационо ратовање, наглашава Дрецун и објашњава да се зато водила и хајка против председника Александра Вучића поводом најаве његовог одласка, као верника, у Црну Гору на Бадњи дан.


Како је навео, прва фаза те операције је усвајање Закона о слободи вероисповести, а друга фаза ће кулминирати са парламентарним изборима у Црној Гори.


Дрецун сматра да је Црној Гори потребна ситуација у којој се могу изазвати инциденти.


"Нема сумње да су планери овакве операције знали да ће доћи до реакције и испољавања незадовољства", рекао је Дрецун, али је напоменуо да не зна да ли су очекивали такву масовност протеста у Црној Гори.


Цитирао је црногорског министра одбране Предрага Бошковића, који је више пута рекао да је Црна Гора изложена снажним хибридним активностима, које се нарочито очекују пред парламентарне изборе ове године.


"Вероватно је због тога елитни амерички тим сајбер-стручњака дошао у другој половини новембра 2019. године и сместио се у командни центар у Подгорици", наводи Дрецун поводом изјаве патријарха да не зна из ког центра дувају ветрови.


Дрецун је нагласио и да америчка амбасада у Подгорици не реагује, иако је, како каже, свесна могућих последица.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

OBNOVIMO SEBE

08.01.2020. 12:26

Srbi i Crnogorci će postati ponovo braća, kada nestanu stranke koje su nastale iz komunističke antisrbske ideologije koje negiraju Svetog Savu, Vasilija Ostroškog, Svetog Nikolaja,.. i kada se uklone crvene petokrake sa grbova CZ i Partizana..