INTRIGA OKO FORMULACIJE O „UZAJAMNOM PRIZNAVANjU“: Kako je Palmer korigovao Pompea

V. N.

04. 09. 2019. u 12:43

ИНТРИГА ОКО ФОРМУЛАЦИЈЕ О „УЗАЈАМНОМ ПРИЗНАВАЊУ“: Како је Палмер кориговао Помпеа
Iako posle nedavnog susreta sa Vučićem Majk Pompeo nije pominjao „uzajamno priznavanje“ Beograda i Prištine, Metju Palmer je „ugurao“ ovu formulaciju u saopštenje Stejt departmenta

Nedoumice oko planova Vašingtona u vezi sa dijalogom Beograda i Prištine dodatno izazivaju i sami zvaničnici SAD. Njihove izjave o ciljevima dijaloga i eventualnom „uzajamnom priznavanju“ nisu uvek usklađene, a takav slučaj je zabeležen i prilikom nedavnog susreta srpskog predsednika Aleksandra Vučića sa državnim sekretarom SAD Majkom Pompeom u Njujorku.

Naime, Pompeo je u svom tvitu posle sastanka naveo da će „normalizacija odnosa sa Kosovom ojačati stabilnost i prosperitet Srbije, Zapadnog Balkana i transatlantske zajednice“.


PROČITAJTE JOŠ: Palmer ogolio namere Zapada

Međutim, u zvaničnom saopštenju Stejt departmenta o tom susretu objavljena je i rečenica o „postizanju sporazuma o normalizaciji odnosa koji vodi uzajamnom priznavanju“. Prema saznanjima „Novosti“, ta formulacija ugrađena je u saopštenje na insistiranje Metjua Palmera, novoimenovanog američkog izaslanika za Zapadni Balkan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (18)

Antibot

04.09.2019. 13:08

Ovi amerikanci jos uvek misle da su srbi nenormalni, da siptari trebA da priznaju Srbiju, Srbija je okupirana od strane teroristickog naroda zvanog siptari i njihovih mentora zvanih demokratske drzave zapada ujedinjene u Nato savez, ko koga ovde cini budalom

Saja

04.09.2019. 13:08

Obracam se svom narodu i podsecam ga da treba da se cuvamo savremenih danajaca koji nam donose darove !!!

Goran

04.09.2019. 14:27

To je formulaciju koju su i ranije koristili a koristi i onaj deo EU koji je priznao nezavisnost Kosova. Ova zbunjenost koju iskazujemo je tragikomicna. Tragična po nas kao zemlju a komična za strance jer se svaki put cudimo istim stvarima. Vucic je ionako rekao da će potpisati nezavisnost krnjeg Kosova. Kada to uradimo Kosovo stiče pun međunarodni subjektivitet a Srbija ostaje sa otvorenim granicama za dalje izmene. Zamka u koju Vucic svesno ulazi.

Djordje

04.09.2019. 16:13

@Goran - Kako si ti “pameten” steta, sto ne razumes sta je Vucic rekao i pored toga sto si “slusao” ili proctao sta on govori!? A to govori sve o tebi!

Miki-Zg

04.09.2019. 18:48

@Goran - Gorane .Vučić i svako normalan Srbin je za razgraničenje s Šiptarima .,ali nitko nije rekao gdje je to razgraničenje .Nikada predsj. Vučić nije rekao o priznavanju krnjeg Kosova ,to je vaša fatarmorgana ,vas hejtere !

Goran

04.09.2019. 19:06

@Goran - Ja sam vrlo dobro slušao i kao pravnik vrlo dobro razumeo. On je rekao da je za razgranicenje sa Albancima, da nece potpisati nezavisnost Kosova a da Srbija ništa ne dobije i da je realnost da je Kosovo proglasilo nezavisnost koja je priznata od velikog broja država. Takodje u Bratislav mu se Mogerinijeva zahvalila što je Ratifikovao Briselski sporazum ukinuo srpske institucije na Kosovu i pokazao spremnost za kompromisno rešenje podelom Kosova koje je stopirala Nemačka. I ovo je samo deo.

BORKO

04.09.2019. 14:48

sledi mlaćenje prazne slame. kosovo neće biti priznato do kraja civilizacije homo sapiensa.

Иван Грозни

04.09.2019. 15:03

@BORKO - Кажите то председникау, па да видимо шта ће рећи. Он није рекао да неће признати Косово.

Peca

04.09.2019. 18:31

@BORKO - Ali može on da uradi šta god hoće samo što sve zavisi od nas; tebe, mene i ostalih u ovoj državi. Mora se promeniti Ustav, moraju probati da održe referendum a to bez nas niti može niti sme da se uradi mada ja iskreno mislim da je ovo sve jedna igra za kupovinu vremena i da niko ozbiljan u ovoj državi pa tako i vladajući i ne pomišlja na bilo kakvu predaju dela teritorije separatistima.

MI SMO UZAJAMNO PRIZNATI

04.09.2019. 15:04

SRBIJA JE PRIZNALA AMERIKU, A TAKODJE I AMERIKA SRBIJU, tako da je toga americkog palamudjenja dosta. BEZ RUSIJE NEMA RESENJA KOSOVSKOG PROBLEMA, to treba konacno da shvati i Srbija i nacisti koji su nam oteli Kosovo.

zoran

04.09.2019. 15:29

Ako je dosao da iznadje nacin da vrate oteto Srbiji samo izvolite.Drugo je gubljenje vremena na stetu SAD ,svaki dan polako Srbija se pomera na istok.

Dado

04.09.2019. 15:45

Uzajamno priznanje ja to gledam ovako. Kosovski Albanci ce da proznaju da su deo Srbije, a Srbi ce da priznaju autonomiju Kosovu i Metohiji. Samo ovakvo uzajamno priznanje za mene dolazi u obzir nikakvo drugo samostalno i separatisticko.