Demokrate obaraju bojkot?

S. S. R. - S. J. M.

četvrtak, 22. 08. 2019. u 15:05

Демократе обарају бојкот?

Opozicija još vaga o izlasku na birališta Foto Tanjug

Još neizvesno da li će sve partije Saveza za Srbiju podržati ideju o ignorisanju parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih izbora . Pitanje je da li "odmetnuti" poslanici DS mogu da nametnu svoj stav

DEMOKRATSKA stranka mogla bi da sruši ideju o jedinstvenom bojkotu u opozicionom bloku Savez za Srbiju. Narodna stranka Vuka Jeremića prva je povukla nogu i presekla da se njeno ime definitivno neće naći na izbornoj listi za parlamentarne i lokalne izbore na proleće sledeće godine, a isti stav dele i "Dveri" Boška Obradovića, kao i Stranka slobode i pravde Dragana Đilasa.

Poznato je da veliki deo poslaničkog kluba DS nije zagovornik bojkota. Ipak, pitanje je da li je ovo krilo dovoljno jako da nametne svoj stav i pobedi struju prvog čoveka demokrata Zorana Lutovca kojeg bije glas da je pod uticajem Đilasa.

Kako nam je rekao šef poslaničkog kluba DS Goran Ćirić, stranački organi odlučivaće o bojkotu početkom septembra.

- O tome će se sigurno raspravljati i na Predsedništvu i Glavnom odboru - najavljuje Ćirić za naš list.

Pročitajte još - Bojkot izbora svađa i glumce

Član Predsedništva SDS Konstantin Samofalov kaže za "Novosti" da će odluku o bojkotu donositi u koordinaciji sa drugim opozicionim strankama, jer je on besmislen ukoliko nema jedinstvenog stava.

- Predstoje nam razgovori unutar opozicije i tek nakon detaljne analize i procene donećemo odluku. Sada mogu reći da pod ovakvim uslovima nema smisla učestvovati na izborima, a da li će doći do nekih promena i šta će biti stav drugih opozicionih stranaka, videćemo. Podržaćemo svakako onu odluku za koju procenimo da otvara veću šansu za smenu Vučićevog režima.

Đorđo Žujović iz LDP kaže da će odlučivati da li će izaći na birališta, ali da imaju opciju bojkota. U DSS najverovatnije neće bojkotovati izbore, jer, kako su ranije govorili, takav potez ne donosi korist, a i sve je izglednije da će da naprave koaliciju sa Šapićevim SPAS-om koji sigurno ide u izbornu trku. I Liga socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka bliža je odluci da bude učesnik na izborima, kao i Pokret slobodnih građana.

UGLjANIN HOĆE TERITORIJU?!

PREDSEDNIK SDA Sulejman Ugljanin rekao je da se nada da će biti prihvaćen njegov predlog da "na budućim izborima Sandžak bude zasebna političko-teritorijalna celina".

- Ukoliko se naši predlozi ugrade u budući izborni sistem normalna je stvar da ćemo ići na izbore, jer normalni ljudi kada daju dobar predlog očekuju da on bude prihvaćen. Međutim, ukoliko se to ne desi, nećemo dozvoliti da i dalje velikosrpski jastrebovi organizuju političko i drugo nasilje na ovim prostorima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (33)

goran

22.08.2019. 15:52

Ma Lutovac je predsednik nepostojeće stranke.DS nema ni članove svi smo otišli u druge stranke.

Bidzi

22.08.2019. 18:00

Eh, kada ne mogu da se dogovore sami sa sobom, kako onda da postignu dogovor sa narodom, da ih podrzi. Slobodno neka pisu, propalo.

gaga

22.08.2019. 18:04

Sta god odlucili iz redova opozicije bojkot ili da izacu na izbore, samo ce se osramotiti.

milena

22.08.2019. 22:00

Od opozicije nema nista, skroz su neozbiljni jedan dan ovako sutra dan skroz drugacije, kako se osloniti na njih.

Pedja

23.08.2019. 05:33

Bojkotom gube plate i privilegije koje imaju.opozicioni poslanici koji udju u parlament.

olja

23.08.2019. 06:19

Veoma je smesno sto se uopste uplicu u bilo sta a svakako svesni da nista nece postici.

dzo

23.08.2019. 06:28

Kako onda da postignu dogovor sa narodom, da ih podrzi. Slobodno neka pisu, propalo.

Mladen

23.08.2019. 07:27

Mogu oni da bojkotuju koliko žele činjenica je da nemaju podršku naroda