Skot: Došlo vreme da se stavi tačka na sukobe iz devedesetih godina

Tanjug

sreda, 14. 08. 2019. u 09:46

Скот: Дошло време да се стави тачка на сукобе из деведесетих година

Foto: Z. Jovanović

Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot pozvao Kosovo i Srbiju da što je brže moguće obnove dijalog pod okriljem EU
Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot poručio je da je došlo vreme da se stavi tačka na sukobe iz devedesetih godina i pozvao Beograd i Prištinu da što pre obnove dijalog.

"Došlo je vreme da se stavi tačka na sukobe iz 90-tih. Pozivam Kosovo i Srbiju da što je brže moguće obnove dijalog pod okriljem EU i uzdrže od preduzimanja koraka koji onemogućavaju postizanje sporazuma", napisao je Skot na Tviteru, gde je preneo i jučerašnju zajedničku izjavu zemalja Kvinte.

PROČITAJTE JOŠ -Đurić: Pravi se veštačka uravnilovka između Beograda koji se brani i Prištine koja krši međunarodno pravo

Zemlje Kvinte pozvale su juče Prištinu i Beograd da što pre obnove dijalog i istakle da Priština mora da ukine takse, a Beograd da obustavi kampanju za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova.

U zajedničkoj izjavi vlada SAD, Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva, Italije i Nemačke navodi se da su ujedinjene u nameri da se postigne puna normalizacija u odnosima Beograda i Prištine kroz sveobuhvatni, politički održiv i pravno obavezujući sporazum koji će doprineti regionalnoj stabilnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Vatro Marx

14.08.2019. 16:54

Ovog Skota treba ignorisati u potpunosti u potpunosti izolirati, i ignorisati nista drugonezna negó da Srbiju vredja i pocjenjuje,Pitam se zasto se toliko obraca paznja ovómSkotu, svi mi znamo da je naklonjen okupatoru Kosmeta.

Simon

14.08.2019. 18:44

Tocno je g.Skot da je doslo vreme da se stavi tocka,ali niste objasnili koja i cija tocka.

Miki-Zg

14.08.2019. 20:57

Došlo vri8jeme Skote da te srpske oči više ne gledaju i ne slušaju tvoje i Klintonove umotvorine ?