JUČERAŠNjI boravak francuskog predsednika Emanuela Makrona u Beogradu, krcat zvaničnim i protokolarnim obavezama, imao je svoje opuštenije finale na svečanoj večeri koju je za visokog gosta priredio njegov srpski kolega Aleksandar Vučić. Kako smo saznali, članovi dveju delegacija lepo su se družili uz bogatu trpezu i muziku u vili "Mir.

Naši izvori prenose nam da se francuskom lideru najviše dopao tradicionalni srpski roštilj i pita sa sirom. Takođe, bio je prijatno iznenađen kvalitetom srpskih vina iako je njegova domovina nadaleko čuvena po proizvodnji "božanskog pića".

PROČITAJTE JOŠ - MAKRON STAVIO RUKU NA SRCE I REKAO: Ovde su Srbija i Francuska; Vučić: Makron je pridobio srca naših građana

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić nije ni u ovoj prilici izdržao da se ne lati mikrofona. Baš kao i pre dve godine u Trstu, kada je imao prilike da svoj repertoar predstavi upravo Makronu.

Za vreme večere, orkestar je svirao i pesme iz Prvog svetskog rata tokom kojeg je i izgrađeno prijateljstvo između Srba i Francuza.