Dačić na sastanku Organizacije američkih država

Tanjug

utorak, 25. 06. 2019. u 12:28

Дачић на састанку Организације америчких држава

AP Photo / Ivica Dačić

Ministar Dačić će svoj boravak u regionu Latinske Amerike i Kariba zaokružiti zvaničnom posetom Peruu, 2. jula 2019. godine, gde će se susreti sa ministrom inostranih poslova te zemlje Nestorom Popolisiom Bardalesom
Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić učestvovaće na sastanku članica Organizacije američkih država (OAD) sa zemljama posmatračima koji se od 26. do 28. juna 2019. održava u okviru 49. redovnog zasedanja Generalne skupštine te organizacije, u Medeljinu, u Kolumbiji.


Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije, Dačić u će učestvovati u tom dijalogu u cilju jačanja bilateralne saradnje sa zemljama Latinske Amerike i Kariba, kao i saradnje sa regionalnim organizacijama Zapadne hemisfere.


Posle boravka u Kolumbiji, šef srpske diplomatije prisustvovaće inauguraciji novog predsednika Paname Laurentina Kortisa Koena, na ceremoniji koja će se održati u Panama Sitiju 30. juna i 1. jula ove godine.


PROČITAJTE I: Dačić: Nije realno da se samo SAD uključe u dijalog Beograda i Prištine; Srbija protiv zaoštravanja odnosa sa Crnom Gorom


Ministar Dačić će svoj boravak u regionu Latinske Amerike i Kariba zaokružiti zvaničnom posetom Peruu, 2. jula 2019. godine, gde će se susreti sa ministrom inostranih poslova te zemlje Nestorom Popolisiom Bardalesom, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije