Prijava kandidata za izbore na KiM do 18. aprila

Tanjug

16. 04. 2019. u 10:15

Пријава кандидата за изборе на КиМ до 18. априла

Foto EPA

Zahtevi za prijavu kandidata na vanrednim izborima za predsednike četiri opštine na severu Kosova i Metohije, koji su zakazani za 19. maj, primaju se do 18. aprila,
PRIŠTINA - Zahtevi za prijavu kandidata na vanrednim izborima za predsednike četiri opštine na severu Kosova i Metohije, koji su zakazani za 19. maj, primaju se do 18. aprila, izjavio je član Centralne izborne komisije u Prištini Stevan Veselinović.

Veselinović je u izjavi za RTS najavio da će registracija birača van Kosova i Metohije početi 25. i trajati do 30. aprila, dok će kampanja trajati od 13. do 17 maja.

"Kratka kampanja, ali u odnosu na rokove možda i zadovoljavajuća. Videćemo kako će reagovati kandidati za ove izbore", rekao je Veselinović.

PORČITAJTE JOŠ - SRBI SA SEVERA KiM: Idemo na izbore, nećemo da dozvolimo da na vlast dođu marionete

On je dodao da se u utorak usvaja i sastav opštinskih izbornih komisija, koji je trebalo juče da bude usvojen, ali je pomeren zbog "tehničkih stvari".

Veselinović je pozvao sve birače koji su podobni za glasanje u ove četiri opštine na severu Kosova i Metohije da se prijave, navodeći da će na sajtu CIK-a moći da skinu obrasce i pošalju dokumenta.

Izbori su raspisani za 19. maj, nakon što su u novembru prošle godine predsednici opština na severu KiM podneli ostavke zbog odluke vlasti u Prištini da uvedu taksu od 100 odsto na srpske proizvode.

Predsednike će birati žitelji četiri opštine - Kosovske Mitrovice, Zvečana, Leposavića i Zubinog Potoka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)