ISPUNILI smo zadatak i pokazali smo kako se na miran, demokratski, civilizovan i dostojanstven način ponašaju poslanici vladajuće koalicije i kako se mirnim i demokratskim sredstvima mogu odbraniti institucije od onih koji bi hteli nasiljem, psovkama i vređanjem da ponište izbornu volju građana, poručio je danas šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović.

Mi smo se vrlo jasno suprotstavili narastajućem fašizmu u jednom delu srpske opozicije”, rekao je Martinović na konferenciji za novinare kojoj su prisustvovali i poslanici SNS i drugih stranaka vladajuće koalicije.

Kaže da je uoči jučerašnjeg protesta stvorena atmosfera “smaka sveta”.

Ili će se desiti smak sveta ili će Vučić da podnese ostavku. Nije bilo smaka niti je Vučić podneo ostavku”, rekao je Martinović.

Povodom najave novog okupljanja opozicije za sedam dana, Martinović je upitao koliko će uspeti da sakupe za sedam dana ako su juče uspeli da sakupe 7.500 ljudi, te da u Srbiji vise niko ne veruje ljudima poput Sergeja Trifunovića, Boška Obradovića, Vuka Jeremića, Dragana Đilasa.

Neka rade šta im je volja. Ako bude potrebno poslanici će se ponovo sakupiti, branićemo Skupštinu od nasilnika, bandita i fašista”, rekao je Martinović povodom nove najave okupljanja dela opozicije čije je zahteve ocenio kao iracionalne.

PROČITAJTE JOŠ - Čuvamo Skupštinu od nasilja i tajkuna

Naglasio je da su tako pokazali kako se ponašaju odgovorni ljudi koji brinu ne samo o interisima svoje stanke, nego o interesima države i njenih građana.

Oni, kaže, koji misle da je budućnost Srbije u motronim testerama i vešalima neka nastave tako, a građani su im, dodaje, jasno poručili da su protiv takve njihove politike.

Naveo da su lideri SzS pokazali kako oni shvataju demokraiju i to su pokazali na Starom gradu i u Paraćinu, izbacivanjem odbornika iz Starog grada i time što Saša Paunović nije dozvolio da se odborniku SNS ukaže lekarska pomoć iako je dijabetičar.