Komentar: Tamnica

Srđan Mišljenović

21. 03. 2016. u 09:00

Retki su Srbi koji su izašli iz Haga. Izlazili su, ali većinom u kovčezima. Oni koji pokušavaju da se odbrane nemaju ni promil šanse

Коментар: Тамница

Srđan Mišljenović

SVAKI Srbin koji pokuša da se izbori za pravdu u Haškom tribunalu umreće u najstrašnijim mukama u tamnicama širom Evrope. U Hagu je za Srbe samo jedno sigurno: tamnica, i to, po mogućnosti - doživotna.

Dodatna mučenja i šikaniranja su gratis od Tribunala. Pogotovo u zatvorima u Estoniji. Nešto je lagodnije u Nemačkoj i Danskoj. Tamo Srbin može čak da šeta, diše i piše.

Retki su Srbi koji su izašli iz Haga. Izlazili su, ali većinom u kovčezima.

Oni koji pokušavaju da se odbrane, poput dr Radovana Karadžića, koji čeka presudu 24. marta, nemaju ni promil šanse. Sve što je odbrana, po zakonu, pokušala kod Karadžića, Serž Bramerc i Tužilaštvo su mimo zakona izblokirali. Nisu dopustili da se pred Sudskim većem pojavi na stotine oslobađajućih činjenica jer, pobogu, one idu Srbinu u korist. Odmah je to Bramerc presekao, a gle čuda, Tribunal prihvatio.

Sram da bude svaku odbranu što je pokušala da dokaže nevinost Srbina. I otkud pravo odbrani da to radi? A, još i da se požali na rad Tribunala.

Odbrana Srba u Hagu mora da zna da je pravo po kojem se radi u Hagu jasno definisano, nema žalbi odbrane, već samo treba pognute glave saslušati presudu.

Samo za one koji nisu do sada shvatili, Hag je jednosmerna ulica za Srbe i vodi u tamnicu. Tamo važe pravila da Tužilaštvo može da pritiska Sudsko veće i da zna presude unapred.

To potvrđuje i Bramerc, jer se već mesecima smeška u kamere dok priča o izricanju presude Karadžiću. Smeška se jer zna da je presuda napisana pre desetak godina. Odbrana, opet, po narodnoj može samo da viče: "Kadija te tuži, kadija ti sudi."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Zlatan

22.03.2016. 11:46

@ISTINA - Ne, treba da zahvale velikosrpskoj imperijalističkoj megalomaniji. Kaže srpska poslovica "mnogo je muhi volujska glava"! Kako ste posijali 1988/89 tako ste poslije poželi. A vaša bijedna kuknjava pokazuje kukavičluk da sagledate istinu. Kad god ste u povijesti iznevjerili Hrvate, sudbina vas je gorko kaznila. To je razumio jako dobro knez Pavle i Koča Popović. Stjepan Radić vam je lijepo poručivao da Hrvati hoće sa Srbima ali ne i pod Srbima. I ubili ste ga. Posljedice trpite sve do danas!

Dumar

21.03.2016. 11:01

Nasi su ih sve izrucili, kada ce jedan komentar na tu temu? One koji su branili zemlju i narod, predali smo agresoru. Bila bi laz, da sad kazemo, da smo ih izrucili sudu.

Stefan

21.03.2016. 11:09

Persuda Srbima je napisana jos pred 25 godina - jos od raspada Jugoslavije. A Haski trubunal je dobio ulogu da tu presudu zvanicno objavi i "ozakoni" Izrucenje Milosevica je bilo pocetak jednog sramnog perioda u istoriji Srbije. A onda smo svojim rukama izrucili i sve nase generale koji su branili svoj narod tom istom Hagu. Karakter nasih politicara od 90-tih do danasnjeg dana se nije izmenio. Apsolutni impotentni i politicki prosjaci. Znam da necete ovo objaviti jer je to cista ISTINA! Boli

Lazy

21.03.2016. 11:12

Onaj ko je isporucio Karadzica haskom zlocinackom fasistickom sudu je saucesnik u tom pravnom zlocinu. A ko ga je isporucio? I kakve je konsekvence imao zbog toga?

Драган

21.03.2016. 14:55

Они који су бомбардовали Србију и убили 6.002 Србина (по званичној статистици)основали су тзв.суд тобоже за ратне злочине свих учесника у грађанском рату,а у ствари само за Србе, јер су Срби осуђени на 1.500 година робије, а сви остали на 50.Онда су Срби испоручили агресору оне који су се борили.Знамо да су били уцењени и да су морали.Као што је морао и кнез Милош да испоручи свога кума Карађорђа турским окупаторима (додуше, само главу).У Србији се одувек на то гледало као срамно,као и на ово.

Pavle

22.03.2016. 04:51

Srbijo probudi se! Sa tvog tla vrsena je deportacija u Hag. Tvoji "demokrate"ponosili su se izdajom.