ŠABAC – Geleralni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković, kao član Predsedništva SNS, posetio je Šabac gde je građanima i svojim stranačkim kolegama poručio da očekuje da 21. juna iskoriste šansu kako bi ovaj grad, kao centar od preko 100.000 stanovnika, konačno postao motor razvoja zapadne Srbije. Kaže, nakon mera fiskalne konsolidacije, predsednik Aleksandar Vučić prisustvovao je otvaranju preko 160 fabrika, ali je samo jedna otvorena u Šapcu, a moglo ih je biti bar tri.


- Šabac je podbacio zato što su ga predvodili ljudi koji nisu vodili adekvatnu brigu o gradu i građanima, što znači iskoristiti svaku pruženu priliku za unapređenje života svih građana, a ne samo onih koji žive u urbanom delu. Šabac ima 42 sela bez vodovoda i kanalizacije, a u tim selima živi 53 odsto stanovništva – rekao je Selaković.


Podsetio je i na 2014. godinu kada je Šapcu pretila kataklizmična poplava, a on je sa predstavnicima Vlade Srbije dolazio da organizuje pomoć.


- Morali smo te 2014. godine u Šabac da pošaljemo tadašnjeg načelnika Generalštaba Vojske Srbije (general Ljubiša Diković), da ustroji plan odbrane grada i Šabac je uspeo da se spase. Izgleda da to nije bila dovoljna lekcija Šapčanima da shvate da ako hoće da im grad dobro funkcioniše iskoriste svaku pruženu šansu. Jer kako to kaže jedan kineski mislilac: Svaka iskorišćena šansa vam otvara mnogo novih šansi, a svaka prfopuštena ugasila vam je desetine šansi koje nikada ponovo neće doći pred vas – naglaso je Selaković.


Prema njegovim rečima, Šabac je primer zato što su se ovde, uprkos najboljem rezultatu SNS na lokalnim izborima 2016., svi ostali udružili i formirali gradsku vlast. Iz te vlasti, kaže, trebalo je da se istisne samo SNS zašto da bi oni koji su to učinili mogli da nastave da vode brigu o sopstvenim interesima.