DVA nerazdvojna prijatelja, Stefan Milosavljević zvani Ceci (20) iz sela Gramađa kod Vladičinog Hana i Petar Krstić (25) iz surduličkog sela Jelašnica, nastradala su u saobraćajnoj nesreći kod Tivta. Vest o njihovoj smrti zavila je dva sela u crno i ostavila najbliže i prijatelje da žale za njima.

U selu Gramađa u porodičnom domu mladog Stefana u toku jučerašnjeg dana neprestano su pristizali rodbina i prijatelji. Jauk nesrećnih roditelja odzvanjao je ulicom, neutešan je i brat Filip.

- Mi ne znamo ništa više od vas... Pre dva dana sam se čuo sa bratom, očekivali smo njegov dolazak, a sada vest o tragediji - kaže vidno potresen mladi Filip.

Utehu im pružaju rođaci, koji dodaju da je porodica obaveštena da će nakon obdukcije tela biti dopremljena u Novi Pazar, gde porodice mogu da ih preuzmu.

- Stefan je bio jedan sjajan i vredan momak. Radio je na poslovima postavljanja elektroinstalacija. Svi smo željno očekivali da se nakon tri meseca vrati kući - pričaju njegovi mladi rođaci.

Rodbina Milosavljevića kaže da porodica nije upoznata sa detaljima smrti, samo su obavešteni u nedelju u ranim jutarnjim satima da im je sin stradao u saobraćajnoj nesreći kod Tivta.

U selu Jelašnica kod Surdulice, u kući drugog stradalog mladića, Petra Krsića (25), zatičemo njegovu majku i očuha. Nedavno je u kući izbila havarija pa su došli da to srede pre nego što dopreme telo stradalog mladića.

Očuh Jovica Maksimović kaže da je Petrova smrt nemerljiv gubitak za porodicu, prvenstveno za njegovu majku Gordanu, koju je šokirala vest o smrti sina, sa kojim nije bila u stalnom kontaktu ali su ostali bliski.

- Mnogo mi je teško, ja živim u Vladičinom Hanu, Petra je otac koji živi u Vranju odbio i da vidi po rođenju. On je živeo u ovoj kući sa dekom, bakom i mojom sestrom. Svi oni su preminuli - priča Gordana Krstić.

Petar je za firmu u Crnoj Gori radio sedam meseci, pre toga je bio u Nemačkoj. Važio je za dobrog i vrednog mladića. Iako je živeo sam poslednjih godina u Jelašnici, meštani su ga cenili i pomagali mu kad god je nešto zatrebalo uraditi oko domaćinstva. Pričaju ljudi koje smo sreli u Jelašnici da Petra život nije mazio, te da mu je porodica njegovog prijatelja Stefana bila druga porodica.


ZAKUCALI SE U LOŠE OBELEŽENO GRADILIŠTE KRUŽNOG TOKA

MLADIĆI iz Srbije, Stefan Milosavljević (20) iz Vladičinog Hana i Petar Krstić (25) iz Surdulice, stradali su u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na Jadranskoj magistrali u Tivtu, u noći između petka i subote, oko 2 sata.

Automobil "pežo 307", srpskih registarskih tablica, krećući se magistralom iz pravca Budve, naišao je u naselju Kukuljina na gradilište raskrsnice - kružnog toka, udario je u deo betonskih blokova kojim se formiraju pešačka ostrva. Od siline udara oba mladića koja su bila u automobilu ispala su iz vozila i zadobila teške povrede. Milosavljević je podlegao povredama na licu mesta, dok je Krstić preminuo na putu do bolnice u Kotoru. Iz policije su naveli da se za sada ne zna koji od mladića je upravljao automobilom.

Uviđaj je obavio dežurni tužilac iz Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru. Iz policije su naveli da su tela nastradalih transportovana u KBC Podgorica radi obdukcije i utvrđivanja tačnog uzroka smrti.

- Od strane nadležnih veštaka biće sprovedena potrebna veštačenja, radi utvđivanja okolnosti i uzroka ove teške saobraćajne nesreće. Stradala lica imala su radne dozvole, po kom osnovu su i boravila u Crnoj Gori - saopšteno je iz tivatske policije.

Izgradnja kružnog toka u Kukuljini, gde se desila tragedija, počela je 5. decembra prošle godine sa ugovorenim rokom za završetak radova od 65 dana, ali posao nije ni polovično završen. Zbog radova je izmenjen režim saobraćaja na ovom delu magistrale, pa vozila koja dolaze iz pravca Budve moraju da skrenu na deo lokalnog puta i kroz naselja nastave prema centru Tivta, što dvojica mladića iz Srbije verovatno nisu znala. Veštačenje će pokazati koliko je na ovu tragediju uticala brzina kojom se kretao automobil magistralom od aerodroma Tivat prema Kukuljini, kao i relativno loša privremena signalizacija kojom su radovi obeleženi.