Tužilaštvo traži zatvor, odbrana oslobađajuću presudu: Održane završne reči u postupku za ubistvo navijača Rada Petra Arsića

S. J. M.

četvrtak, 13. 02. 2020. u 23:15

Тужилаштво тражи затвор, одбрана ослобађајућу пресуду: Одржане завршне речи у поступку за убиство навијача Рада Петра Арсића

Kafić "3K"

Lainovićev branilac Željko Grbović naglasio je da je jedino dokazano da je Lainović bio u blizini događaja, ali ne i da je u njemu učestvovao

ZAMENIK višeg javnog tužioca u Beogradu u četvrtak je pred Višim sudom zatražio da se Strahinja Đanković osudi zbog ubistva Petra Arsića, navijača Rada, ispred kafića "3K" na Vidikovcu pre dve godine, ne izjašnjavajući se o visini kazne. Prvostepena presuda biće izrečena 24. februara.

U završnoj reči, tužilac je zatražio da se krivim oglase i Ljubomir Lainović zbog pomaganja u ubistvu i Miloš Miladinović, kome se na teret takođe stavlja pomaganje, ali i nanošenje lakih telesnih povreda Arsićevom prijatelju Jovanu Andrijaševiću. Tužilac smatra da je njihova krivica dokazana, tvrdeći da je odbrana bila sračunata na izbegavanje odgovornosti.

U četvrtak je u sudnici bio prisutan samo Đanković, koji je doveden iz pritvora, dok se drugoj dvojici sudi u odsustvu. On je rekao da nije izvršio krivično delo koje mu se stavlja na teret. Njegova branilac Nikola Ristović tražio je oslobađajuću presudu navodeći da nema dokaza protiv njegovog klijenta:

- Jedini očevidac je rekao da nije video ko je pucao. Ostali svedoci su posredni i takođe nisu videli izvršioca. U dva DNK veštačenja nijedan trag, pa ni na čaurama se ne poklapa sa Đankovićem. Oružje nije pronađeno, a ostalo je sporno i šta se dogodilo.


PROČITAJTE JOŠ: Tužilac u petak podiže optužnice, Davora terete za teško ubistvo, devojku za pomaganje: Maju odao DNK sa opuška cigarete?Lainovićev branilac Željko Grbović naglasio je da je jedino dokazano da je Lainović bio u blizini događaja, ali ne i da je u njemu učestvovao. I Miladinovićev advokat je naveo da nije tačno da je ovaj pozvao Arsića da izađe napolje iz kafića, niti da je udario njegovog prijatelja. Kazao je da ga Andrijašević nije prepoznao kao napadača, već je rekao da ga je udario neko nizak i dežmenkaste građe, što ne odgovara Miladinovićevom opisu.


Petar Arsić


PUCNjI POSLE POZDRAVA

PETAR Arsić je ubijen 28. februara 2018. godine u večernjim satima. Prema izjavama nekih svedoka, on je sedeo sa Jovanom Andrijaševićem u kafiću, kada je došao Strahinja Đanković sa trojicom prijatelja. Pozdravio se sa Arsićem i seo za susedni sto. Posle nekoliko minuta izašli su napolje, a onda se čuo pucanj.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije